Средец
Жителите на Средец искат градът да си върне военни имоти
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Жители на Средец искат градът да си върне от държавата военни имоти, които се намират на територията на общината. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Величка Тодорова, председател на пенсионерския клуб в странджанския град. Тя допълни, че вече сред живеещите в общинския център и населените места в него, е стартирала подписка, в която до момента са събрани над 2200 подписа. Желанието на хората е, въпросните имоти – три военни поделения и едно стрелбище, след време да бъдат закупени от инвеститори и това да даде работа на населението в района.

„В момента в тези имоти цари пълна разруха, в някои от тях биват изхвърляни боклуци и те са затрупани. От тези поделения сега няма и спомен. Затова всички се обединихме и създадохме инициативен комитет, който организира подписката. Надявам се че, когато доста хора се върнат в Средец за празниците, те също ще подкрепят идеята. След като преди време стартирахме кампанията общината да си върне военния клуб и я приключихме успешно, се надявам, че и сега нещата ще завършат благополучно за нас“, каза още Тодорова.

След като успяха със задружни усилия да си върнат Военния клуб, жителите на Средец се надяват, че ще успеят да направят това и с други военни имоти / Снимка: "Черноморски фар" Архив

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
Община Средец: Местните данъци и такси се плащат само в кметствата на селата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.