Камено
Жельо Вардунски: Нямам намерение да бъда ръководител на бюрократи
TразмерT

Дона МИТЕВА

В присъствието на областния управител Вълчо Чолаков в Камено положиха клетва кметът на общината Жельо Вардунски , и избраните кметове на населените места, като и новите 17 общински съветници. 

Вардунски, който спечели изборите на първи тур благодари за оказаното доверие.

„Благодаря на всички, които показаха и доказаха през изминалите години, че в мен виждат човек, който мисли за тях и ме подкрепиха. Щом сте ми дали доверието си, значи ще работя за всички, нещо което доказах и в предния си мандат“, обяви Жельо Вардунски.

По-късно пред журналист от „Черноморски фар” той допълни, че продължава работата от там, до където я е оставил. „Имаме толкова обекти пред финал, имаме процедури за крепостта по Трансгранично сътрудничество и още редица технически проекти за бъдещия програмен период. Имаме също да правим бюджет за следващата година”. По отношение на администрацията Вардунски още в първото си слово след връчването на огърлицата предупреди, че ще изисква много от тях в името на гражданите на общината.

„Трябва да бъдат отстранени всички бюрократични спънки, които се правеха на гражданите през изминалия мандат – ще има промени и този път няма да има изчакване. Трябва да се знае, че в община Камено бюрокрацията не се толерира. Аз нямам намерение да бъда ръководител на едно звено бюрократи.

„Изборите приключиха и от днес вие сте тези, които ще взимат решения за хората. Заложете на повече идеи и търсете правилния път, за да имат хората по-добра среда и работни места“, обърна се към новата местна администрация областният управител Вълчо Чолаков.

След връчване на удостоверенията  и полагането на клетвата на председателското място застана д-р Елена Димитрова. Бе избрана комисия за избор на председател. Първото предложение бе за Радослав Балтаджиев, който бе председател и предния мандат. Направено бе и още едно – за  Николай Петров, който си направи отвод.

С 13 гласа „За” Балтаджиев бе избран отново за председател. „Натоварвате ме с много голяма отговорност. Благодаря ви няма да ви разочаровам. Ще работим за обединението  на Общинския съвет за благото на нашата община. Ще бъдем в подкрепа на всички добри инициативи от страна на кмета и администрацията , така че Камено да стане още по-хубаво място за живеене за всички наши съграждани.

В рамките на седем работни дни избраната с абсолютно мнозинство седемчленна комисия ще трябва да изработи правилника и предложи постоянните комисии.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спират концесията за пясък от "Каята" до Винарско и Вратица
АПИ се похвали със завършеното околовръстно на Камено
Жельо Вардунски: Околовръстното на Камено вече е факт!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.