Бизнес
„Зелената зона“ с по-големи приходи тази година
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

„Зелената зона“ в Бургас ще е с по-големи приходи тази година. Това прогнозира пред „Черноморски фар“ шефът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев. Под неговия ресор попадат платените зони в града и контрола върху тях.

Повечето пари в хазната от „Зелена зона“ логично се очаква да дойдат заради разширението й през този сезон. Повече яснота ще има след приключването й. Тя ще работи до 30 септември.

„Даже и малко по-късно, защото отчетите от СМС-ите идват с един-два месеца по-късно. Предполагам, че приходите ще са повече от миналогодишните, тъй като зоната беше разширена. Важното е, че ефектът, който търсехме беше постигнат, а именно регулиране на паркирането и избягване на хаоса. Нашата цел във връзка с организацията на движението е постигната и сме доволни, че сме въвели тази мярка“, обясни той.

Рунчев коментира, че с евентуалното разширение на „Зелената зона“ ще се занимава следващият Общински съвет. Както „Черноморски фар“ нееднократно е писал по темата още тази година имаше доста предложения от цели блокове и улици, живеещи в комплекс „Лазур“, да бъдат включени и те в обхвата на платената зона.

Немалка част от хората сега се вълнуват и от това докога зоната ще работи, защото очакват с приключването й отново да започнат да се сблъскват с проблемите, които иначе платеното паркиране решава – повече автомобили в района. Живеещи в „Лазур“ споделиха, че са притеснени, че заради прогнозата за хубаво време, районът около Морската градина ще остане доста активен, ако не заради възможността за плаж, то поне за разходки и ходене по заведенията в района. Така отново ще се сблъскват с проблема на паркирали автомобили на техните паркоместа пред блоковете.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Разрешават провеждането на конгреси и семинари
Лозарите са разколебани дали да берат „на зелено“
Сушата удари пшеницата в региона
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.