Любопитно
Заради карантината: Младо и старо пощуря по компютърни игри с намаления
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

В момент на карантина, когато трябва да си стоим предимно вкъщи, не са много активностите, с които можем да се разсейваме. След готвенето, чистенето, гледането на филми и сериали и четенето, идват и компютърните игри.

Световно проучване показва, че в момента една огромна част от човечеството се е отдала именно на „гейминга“ като начин за преодоляване на социалната изолация. Много помагат онлайн игрите, където контактуваш с други хора, докато играеш, било то чрез чат, или микрофон. Някои игри дори поддържат и видеовръзки, в които играчите се виждат на екраните си.

По-интересното е, че за разлика от много други продукти, с компютърните игри няма спекула. Напротив, дори точно в момента се радват на големи намаления. Репортерска проверка в няколко сайта показва нагледно това. Отстъпките започват с от 10-15% до шокиращите 90%. Буквално сега можеш за 20-ина лева да си купиш игра, която преди месеци струваше 100.

Не е проблем, че повечето са европейски, или дори американски, тъй като със закупуването на игра, не чакаш доставка. Само за няколко минути вече разполагате с ключ в пощата си, с който в дадена платформа активирате играта. Така тя остава завинаги ваша собственост, която може да се инсталира от там.

По-интересното е, че доста от по-възрастните, които принципно не „геймят“, сега се отдават с удоволствие на игрите.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Православната църква отбелязва паметта на Св. Емилия
На 1 юни бургаският зоопарк ще е с безплатен вход за деца
Дъжд и гръмотевици днес
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.