Поморие
Започва реконструкция на три големи улици и парка в Каблешково
TразмерT

В капиталовата програма на Община Поморие за 2020 г. за Каблешково са предвидени средствата, осигурени от ДФ „Земеделие“ за рехабилитация и реконструкция на улиците „Иван Вазов“, „Ангел Кънчев“ и „Захари Стоянов“. Ще се обнови големият парк в града, ще се извърши основен ремонт на спортната площадка и ще се изгради фитнес на открито.

Презентация с основните параметри на проектобюджета на Община Поморие представи заместник-кметът Янчо Илиев, по време на общественото обсъждане в Каблешково.

„Освен заложените обекти в капиталовата програма, заедно с ръководството на Общината и кмета Иван Алексиев, сме предприели действия и търсим възможности по оперативните програми за цялостна реконструкция на площада пред читалището, градинката към него, покрива и фасадата на сградата.

Големият парк ще бъде основно реконструиран, като там предвиждаме и изграждане на паметник на патрона на гр. Каблешково – Тодор Каблешков, със съответното осветление и пилони за знамена. Това ще даде възможност да поддържаме традициите си, така че при всеки повод и честване – от национално или от местно значение, да има къде да положим венци и цветя“, каза кметът на града Ивайло Душев.

Обществени обсъждания се проведоха и в селата Александрово и Медово. И в двете населени места се предвижда да бъдат обновени парковете, а в Медово ще се извърши и основен ремонт на уличното осветление.

Своите мнения и предложения за развитието на населените си места, жителите споделиха пред кмета Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

Обществените обсъждания на проектобюджета приключват утре (17 януари) в Поморие – от 16:00 часа в ГХГ „Дечко Стоев“ и от 17:30 ч. в читалището на Ахелой.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Предприемач дари дезинфекционни препарати на Община Поморие
Поморие официално въведе първите финансови облекчения за жителите на общината
На Благовещение:17 хил. лева постъпиха в сметката на МБАЛ Поморие
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.