Приморско
Започна ремонтът на важно кръстовище в Приморско
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Започна ремонтът на важно кръстовище в Приморско. Символичната първа копка бе направена от кмета на общината Димитър Германов и депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева. Проектът предвижда освен преасфалтиране на участъка между улиците „Стамополу“ и „Иглика“, да бъдат изградени и детска площадка, паркинг, озеленяване, подмяна на съществуващата канализационна система и осигуряване на достъп до морски плаж. Стойността му е 1,6 млн лева, като финансирането е изцяло държавно.

Участъкът, който ще бъде ремонтиран

„Всяка една инвестиция в инфраструктурата на община Приморско е изключително важна. Четох коментари, че това го правим предизборно. Не е така. Парите са осигурени още декември месец миналата година. Самата процедура, която съвсем не е лека, беше проведена и ние можехме да започнем строителни дейности 15-20 дена преди началото на сезона тази година. Но в един момент решихме, че е излишно това да се прави. Нямаше да е добре да създадем хаос и напрежение, затова стартираме сега, за да може да приключим навреме“, каза кметът Германов.

Димитър Германов (вляво) и Ивелина Василева (до него)

Той поясни, че строителни дейности трябва да приключат до началото на летния сезон догодина. Средствата за дългоочаквания ремонт бяха осигурени с помощта на бургаските депутати, сред които и Ивелина Василева. Тя сподели, че през последните години Приморско изцяло е променило облика си, благодарение на редица други реализирани проекти.

„Те промениха града и го направиха едно привлекателно място и за гражданите, и за туристите . Ненапразно миналата година Приморско беше отличена като община номер 1 в сферата на морския туризъм, а съвсем наскоро спечели поредния си отново в тази област. За нас е гордост, че общината се развива толкова успешно. Всичко това се прави за подобряването на стандарта на местните и по-добри условия за туристите“, каза още народният представител.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин
Отварят детските градини в Приморско на два етапа
Първите билбордове с реклама за Приморско и Китен вече са на АМ „Тракия“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.