Местни избори - 2019
За втория тур в Сунгурларе разчитат на събуждане на избирателната активност
TразмерT

Дона МИТЕВА

Седмицата между двата тура на изборите в Сунгурларе д-р Георги Кенов, кандидатът на ГЕРБ за кметския пост, ще употреби за интензивни лични срещи с гражданите, обиколка по населените места и работа с вече избраните кметове от ГЕРБ в четирите села Подвис, Лозарево, Климаш и Везенково. Заедно с тях и новите седем общински съветници от партията ще продължат кампанията, за да я доведат до желания край.

Докторът смята, че в Сунгурларе има ресурс, който не е използван. През оставащите дни до края на седмицата от щаба на д-р Кенов, а и самият той ще работят точно за събуждането на този потенциал и убеждаването на гражданите да излязат и да гласуват. Естествено той се обръща  и към онези, които на първи тур са го подкрепили - да отидат отново до урните и за втори път да дадат пак вота си за него.

Любопитен детайл в община Сунгурларе е, че от село Везенково има общински съветник, която е пренаредила листата и от пета става втора. Това е Сюлейхан Хасан. Тя е взела 135 гласа личен вот. А в Климаш новият кмет е бил дълги години в чужбина и връщайки се за първи път влиза в политиката.

В Сунгурларе един срещу друг на втори тур застават Хатидже Георгиева от ДПС и д-р Георги Кенов.

Диана Гурева, кандидатът за кмет от БСП  за България,  коментира, че наистина жителите на  Сунгурларе не са били достатъчно активни. „За мене това е сигнал, че хората са обезверени и уморени“.

Що се касае за балотажа и това къде ще отидат нейните гласове, тя коментира: „Със сигурност ще подкрепим някой от двамата кандидати. Но това не е еднолично решение. Имаме заседание на Общинския съвет на БСП и там ще се реши“. Заседанието бе снощи. За предварителни нагласи е трудно да се говори.

Четвъртият кандидат за кмет, издигнат от Възраждане, бе категоричен, че призовава всички, които са дали гласа си за него, да гласуват както намерят за добре. „Всички са зрели хора и аз не мога да ги съветвам кого да подкрепят на балотажа. Мога само да им благодаря, че на първия тур подкрепиха мен“, категоричен е Живко Йорданов.

Водещата в надпреварата от първи тур Хатидже Георгиева не бе  открита по телефона за коментар на предстоящия балотаж.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.