Несебър
За втори път „Нощ на книгите за Хари Потър“
TразмерT

За втора поредна година Несебър се присъединява към глобалната инициатива, чиято основната идея е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите и четенето, и истинското и неподправено забавление на всички малки и по-големи почитатели на момчето магьосник.

В библиотеката се събраха фенове от всички възрасти на героите от обичаната поредица, за да споделят увлечението си по техните приключения и да се забавляват. Темата на тазгодишното събитие беше „Тримагическият турнир“.

По традиция нощта стартира с тържествената Разпределителна церемония, в която участниците в приказната нощ бяха разпределени в четирите дома от училището за магия и вълщебство „Хогуортс” – „Грифиндор”, „Хафълпаф”, „Рейвънклоу” и „Слидерин”.

Последваха множество вълшебни занимания и магически предизвикателства, които подложиха на истинско изпитание знанията и уменията на състезателите.

Турнирът стартира във втората част на вечерта с преодоляване кръга на възрастта, продължи с овладяване на призоваващата магия с помощта на заклинания и търсене на скрити предмети, решаване на игрословици и викторини, четене на любими откъси от „Хари Потър и Огненият бокал”.

Най-голямо забавление предизвикаха игрите „Търсачи на скрит предмет” и „Овладей призоваващата магия”.

 В края на вечерта всички участници в незабравимото събитие получиха диплом за участие в турнира и много вълшебни подаръци– персонализирани писма за прием в училището за магия и вълшебство „Хогуортс” , магически пръчки от магазина на господин Оливандър и любимите бонбони от „Хогуортс Експрес”.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Коронавирусът достигна и до Несебър
В Община Несебър временно отмениха таксите за детските градини и ясли
Три села в Несебърско-подложени на щателна дезинфекция
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.