Царево
За над 1 милион лева: Търсят кой да построи новия площад в Ахтопол
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Търси се коя фирма да построи новия площад в Ахтопол. Община Царево е обявила обществена поръчка за това, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Посочената прогнозна стойност е в размер на 1 091 666.67 лева, без ДДС.  

Площадното пространство се намира в източната част на града, непосредствено до рибарското пристанище, граничи с църквата, улица „Крайморска“, улица „Тракия“ и улица „Преображение“.

„В северозападната част на имота се намира сградата на читалище „Христо Ботев”. Площадът има денивилация в посока север-юг (към морето), която в момента е овладяна с терасиране и поредица от стълби от северозапад. Към момента улица „Тракия” от юг в частта си граничеща със сградите на общината и пощата представлява пешеходно пространство. Тези две сгради ограничават намесата в площадното пространство на юг. Пешеходният достъп до площада е практически от всички географски посоки. В югоизточната част на имота, граничеща с улица „Крайбрежна”, има съществуващ обществен паркинг“, пише в информацията към обществената поръчка.

Предметът й включва извършване на строително-монтажните работи и предаване на обекта с Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа, както и наложилите се строителни работи до изтичане на гаранционните срокове в съответствие с изискванията на действащото законодателство, съгласно разработените и одобрени инвестиционни проекти, количествата и видовете строително-монтажни работи и всички дейности и изисквания, отразени в техническата спецификация и проектни документации.

Крайният срок за подаване на оферти е до 7 октомври.

Реконструкцията на площада в Ахтопол се забави поради протести на част от хората, които не желаеха обновлението.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мазутени петна се появиха в морето край Синеморец
Търси се концесионер за „Малък плаж – Лозенец“
В Царево отбелязаха Деня на Тракия при мерки за сигурност
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.