Крими
За близо 2 месеца: Криминалисти тръшнаха над 80 дилъра и разбиха три лаборатории за „готвене“
TразмерT

Случай от Карнобат и Айтос е последният

Складов работник задигна кока от „банановата пратка“

 

Георги РУСИНОВ

 

За изтеклите почти близо 2 месеца от новата година Областна дирекция на МВР-Бургас е установила 80 случая на притежание на наркотици. С резултатите се похвали лично шефът на бургаската полиция старши комисар Радослав Сотиров. В този период са разбити и три нарколаборатории за „готвенето“ на наркотиците.

Последният случай е от съвсем скорошна акция на територията на Карнобат и Айтос. При проведената в съботния ден спецоперация по противодействие на битовата престъпност на територията на двете общини, бе разкрита мобилна лаборатория за производството на метамфетамин. Пикото, както е известен наркотикът на улицата, е бил приготвян от един „готвач“, който вече е в ареста „на топло“. В същата акция за държане на наркотици са образувани и други две досъдебни производства.

Ден по-рано белезниците щракнаха за двама дилъри от „Славейков“. Познайниците на полицията – мъже на 36 и 42 години, бяха спипани в дома им, където униформените са иззели екстази и марихуана с общо тегло около 35 грама и метамфетамин – 25 грама. Открити бяха и електронни теглилки и други предмети и субстанции, ползвани като прекурсори.

Най-скандалното разкритие на седмицата бе залавянето на складовия работник от бургаския квартал „Победа“ Ахмед Али. Той бе арестуван за това, че в дома си е държал 2 килограма висококачествен и чист кокаин. Стана ясно още, че Ахмед е прибрал стоката от така наречената „бананова пратка“ в склада, където към момента е работил. Лятото на 2018-а бе заловена рекордната пратка от 67 кила от белия наркотик, скрита в пратка от банани. Любопитното е, че тогава Ахмед бе този, който сигнализирал за откритието си.

В съда той призна всичко и заяви, че е взел много повече от 2-та килограма, които след като го заловили, казал на жена си да предаде на полицията. Останалото раздал на други лица с цел разпространение. Пишман наркобосът от „Победа“ обаче бил запален от дилърите, от които по думите му не получил нито стотинка.

Прокуратура и полиция обясниха, че по първоначални данни качеството на кокаина е много високо, като на улицата един грам върви срещу 150 лева. Общото заловено количество възлиза на 300 000 лева.

Извън съдебната зала адвокат Кацарски отговори, че арестът на клиента му нямал нищо общо с делото за „банановата пратка“ от миналото лято, което все още е в етап на разследване. Вероятно с ареста на Али Прокуратурата ще получи ценна информация, а той по-лека присъда за това, че съдейства и признава вината си.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.