Регион
За 24 май ще се украсят училищните дворове
TразмерT

„Що се касае за баловете – фирмите организатори вероятно ще дадат идеята – каква е възможността кога те да се проведат. Те се отлагат във времето, но на по-късен етап могат да се проведат при спазване на изисквания. Фирмите, които са заети с организацията и отдавна са взели парите и са ги внесли и няма как да ги върнат на семействата на абитуриентите, и смятам, че  трябва да си изпълнят ангажимента в рамките на летния сезон.

За отбелязване на 24 май - Ден на българската просвета и култура, обсъждаме с Община Бургас училищните дворове да бъдат празнично украсени. И да звучи музика. Без да има събиране на деца. Украсяването ще се направи по-скоро от учители и много малко ученици“, казва Илиева.

По нейни думи никой не е игнорирал нито ритуалите, нито празниците, но пък те трябва да се случат безопасно, предвид пандемията, и въпреки големия родителски натиск.

Под въпрос са и екскурзиите, които също бяха паралелно записвани като част от тържествата, посветени на завършване на средно образование.

Активността на родителите в момента е голяма и тя е активирана от училищата, защото директорите знаят, че на техните глави ще се сипе пепел, смятат просветните експерти. Мотив за нея са и инвестираните немалко средства в баловете. За никото не е тайна, че особено последните години те станаха витрина на финансово благополучие за определена прослойка.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина световно известният художник Христо Явашев - Кристо
Бойко Борисов:Всеки бизнесмен може да си напише един списък
Министър-председателят Борисов: Цветанов ще направи свой политически проект
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.