Бизнес
Йордан Цонев: Създаването на държавна петролна компания е адекватна идея
TразмерT

"Това е интересно предложение, защото държавни компании не са създавани през последните години".Това заяви по Канал 3 Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ на ДПС по повод създаването на държавна петролна компания.

"Точно е този момент е адекватно. Години наред държавата се бори да няма картел в горивата", заяви още Йордан Цонев по повод създаването на държавна петролна компания. Поддържането на резерва да бъде с по-малко разходи. Това е едно от възможните предимства за подобна идея според Цонев.

Тази идея за децата е насочена заради справяне а демографската криза. Така Йордан Цонев аргументира предложението на ДПС за намаление на ДДС за детски стоки.Това според него ще е помощ и за младите семейства. ДПС подкрепи държавата да субсидира чартърните полети за чужди туристи. Цонев уточни, че ДПС е излъчило идеята субсидията да е 35 евро на седалка.Ние не трябва да си убиваме чартърния флот, подчерта Цонев.

Депутатът подчерта, че сметка за загубите от кризата не може да се направи. Нашето възстановяване зависи от възстановяването на европейските икономики, каза Цонев и поясни, че страната ни е от слабо засегнатите страни. Дори в бюджетните приходи не са усеща мощно кризата, подчерта депутатът.

БСП се притесняват от всичко. Заем може да се наложи да бъде взет, заяви още Йордан Цонев.

"Добре е обществото да се знае как се харчат средства. Аз ще се постарая да направя с моите колеги процеса кое за кое се харчи прозрачен", каза Цонев, който беше избран преди дни за председател на временната парламентарна комисия, която ще проучва разходите на публични средства, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на Covid-19.

Финансовият министър е вторият човек с най-много натоварване. В условията на тежка криза най- натоварен е премиерът. Вторият най-натоварен човек е финансовият министър. "Аз мисля, че се справя добре", каза Цонев относно работата на министър Владислав Горанов.

"Финансовият министър трябва да реши купища проблеми - да намери пари, да ги преразпредели, да съхрани бюджетната стабилност, да не задлъжнее държавата много, да се осигурят пари за всички системи до края на годината независимо от срива в приходната част. Той е под напрежение", каза Цонев. Той напомни, че Горанов е от привържениците на единна ставка на ДДС. "Борисов в типичния си стил му каза, началникът е той", коментира народният представител спора между премиера и министър Горанов за това трябва ли да се намали косвения данък за ресторантьорите.

"По време на криза опозицията трябва да постави критиката на втори план", смята Цонев. И БСП и президентът трябваше да има друг тип поведение в тази криза, е позицията на депутата.

Той напомни свое изказване в друго предаване, в което се обърна с призив " Г-н президент, дайте да използваме уравнението на ДПС - критиката в скоби, пред скоба съгласието, докато трае кризата". "Вторият мандат на президента Радев не ми е приоритет, трябва да се мисли за други неща", коментира депутатът. "Вижте колко трудно им беше на политици като Меркел, Путин. Представете си, ако в тази ситуация една страна е в ръцете на аматьори", каза народният представител.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Разрешават провеждането на конгреси и семинари
Лозарите са разколебани дали да берат „на зелено“
Сушата удари пшеницата в региона
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.