Руен
Всички руенски села са включени в бюджета на общината
TразмерT

Капиталовата програма на Община Руен е близо 2 милиона лева. По думите на кмета на общината Исмаил Осман тя ще е достатъчна за реализиране на проекти във всички населени места.

„Това са ремонти на улици, общински сгради по населените места, чакълиране на места на банкети от четвъртокласна пътна мрежа. За абсолютно всички населени места са включени по една-две улици, или ремонт на общински сгради. Няма ощетени села“, добави той.

Иначе образованието е основният приоритет в Бюджет 2020 на Община Руен. Това коментира пред „Черноморски фар“ Осман. Общинският съвет прие бюджет от 26 460 327 лева, като повече от половината – 13 484 000 лева са за образование.

„Миналата година за образование парите бяха 11 958 000 лева. Тази година разликата е близо милион и половина повече. Основно разликата от 1 115 000 лева е за училищата. Тя е от увеличението на заплатите на учителите. Т.е. за един ученик единният разходен стандарт е увеличен и поради това идва разликата. За целодневните детски градини миналата година сме заделили 2 313 000 лева, тази са 2 800 000 лева. Големите училища имат пари за ремонти, но по-малките нямат достатъчно бюджет и ние като община помагаме и правим текущи ремонти“, заяви Осман.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Руенското училище Елин Пелин дари средства в борбата с COVID-19
Доброволци помагат на болното от коронавирус семейство в руенското село Добромир
Исмаил Осман: Има паника в село Добромир, пробите още не са потвърдени
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.