Любопитно
Владимир Каролев с дело за нарушаване на карантината
TразмерT

Финансистът беше задържан във вторник

 

Икономистът Владимир Каролев с дело за неспазване на карантината, след като се е завърнал от Великобритания. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

От прокуратурата съобщават още, че Каролев сам си е подписал декларация и сам се е командировал в Разлог, без това да е било неотложно пътуване.

Финансистът обяснил, че пътува за „консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите”. От държавното обвинение обаче контрират, че комплексът си има действащ управител и така се оказва, че пътуването не е неотложно.

От прокуратурата посочват и публикациите на Каролев в социалните мрежи, от които ставало ясно, че финансистът е излизал от хотелския комплекс и е демонстрирал незачитане на правилата и мерките, които са издадени срещу разпространението на коронавируса.

Софийската районна прокуратура се е самосезирала именно след публикациите в социалните мрежи. Образувано е производство. СДВР ще трябва да провери дали и каква декларация е представил Каролев, както и как е обосновал пред полицейските служители от съответния КПП, през който е преминал, необходимостта от излизане от София-град и пребиваването в Благоевградска област.

Във вторник е направен опит за призоваване на финансиста на адресите му в София, но не е открит там. Служител на СДВР се е свързал с  него по мобилния телефон и е установил, че Каролев е в Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР. Това е  и причината да бъде задържан за 24 часа.

От Софийска районна прокуратура напомнят, че Владимир Каролев е публична личност, бивш столичен общински съветник, а като такъв трябва да дава пример за спазване на препоръките, издадени от здравните власти.

Още по-укоримо е, че чрез социалните мрежи Каролев целенасочено е демонстрирал начина, по който е напуснал столицата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кризата с COVID-19 през очите на Румяна от Немската гимназия
Учениците от ОУ „Елин Пелин“ с трогателно послание към медиците в борба с коронавируса
8-годишната Лилия трогна бургазлии с жестове до своите прадядо и прабаба
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.