Култура
Виртуална изложба на детски рисунки
TразмерT

В Бургас се случват и добри новини. Децата отново показаха, че има надежда за един по-добър свят.

На 20.03.2020г. трябваше да бъде официално открита XVIII-та традиционна изложба за детски рисунки „Водата е живот”, посветена на 22 март - Световен ден на водата, организирана от „Водоснабдяване и Канализация” ЕАД, Бургас.  Заради обстоятелствата тя не бе отворена за присъствие, но желанието на малките художници да вземат участие и тази година, има различна изява.

Изложба има, но виртуална, на страницата в социалната мрежа на Дружеството на художниците в Бургас.

Непредвидената ситуация остави много от детските творби недовършени, но ни радва участието на почти всички бургаски училища и школи, както и на нашите приятели от Ателие за изобразителни изкуства „Д. Батембергска”, Търговище. Вече сме убедени, че нищо не може да спре детската надежда и воля за един по-красив свят. Знаем, че догодина отново ще видим таланта на малките творци и ги очакваме, споделят от организаторите.

Ръководството на „ВиК” ЕАД, Бургас благодари на всички участници в тази необичайна, но изключителна сама по себе си изложба, на техните учители, на ръководителите на детските школи по рисуване.

От дружеството благодарят на Ивелина Василева – председател на постоянната комисия по околна среда и водите на 44-то Народно събрание, под чиято егида се провежда таз годишната изложба,  на Диана Саватева – зам. кмет „Култура, туризъм и спорт”, на Веселина Таралова – директор Дирекция „Образование”.

Специални поздравления има и за художничката Златка Бобева – основен двигател на изложбата за 18-та поредна година.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Митрополит Антоний:За Великден традициите ще бъдат спазени
Актьорът Михаил Билалов -доброволец в Бургас
Регионалният исторически музей предизвиква бургазлии
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.