Бургас
Веселина Дамова, абитуриентка: Дори и да се случат по-късно баловете – няма да е същото
TразмерT

Дона МИТЕВА

 

Абиуриентите изведнъж влязоха в реалния живот. Пандемията е онова, което ги приземи и обърна представите им за близкото бъдеще. За онова, което ще пропуснат, за различното този май, и за очакванията разговаряме с момче от Професионалната гимназия по туризъм. „Като всеки абитуриент, който е чакал 12 години този момент и изведнъж всичко се проваля заради кризата COVID-19 – не ми е окей. Гадно ни е, защото и пари сме дали, и сме мечтали, а и тази цялата емоция няма да я имаме друг път. Дори и да са по-късно баловете – няма да е същото, защото знаем, че май е моментът. Септември -  не върви.

Изпращането  - това е паметен ден. Той е толкова вълнуващ в нашето училище – с клетвата, цялата церемония. Понеже няколко години съм била водеща на този ден, с голямо любопитство го очаквам. Да видя този ден от друг ъгъл, да съм в друга роля.

То и няма да е същото, ако само 12-ите класове трябва да присъстваме. А малките обикновено поднасят цветя на завършващите, като ги няма тях – няма да я има и тази емоция с цветята.

Честно казано, аз се надявам до последно да имаме изпращане както предните випуски“, развълнувано говори момичето с прекрасния глас, което мнозина млади бургазлии познават.

Веси не си е купила тоалет за изпращането, защото преди да го избере, е влязла карантината. Роклята й за бала е още  при шивач, но знае, че голяма част от нейните приятелки и съученички са готови за тези празници до най-малката подробност.

 „Дори и да не е на ресторант, а да е на хижа, където и да е – просто да се съберем целият клас. Мислим варианти“, казва младата поп и джаз изпълнителка, известна и от благотворителните концерти, които преди е организирала и участвала в тях. Последният й конкурс е бил миналата година в Хисаря.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Морското ще си сътрудничи с Военноморското
АПИ: Шофьори, внимавайте на кръстовището за Българово
Скъсаните коленни връзки не са рядкост след месеци обездвижване
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.