Царево
Велека прелива, устието е запушено
TразмерT

Дона МИТЕВА

Синеморец е на път да бъде откъснат от останалата част на страната, алармираха жители, които предвидливо се изнасят с личния си автомобил към Царево, докато това е възможно. Устието на река Велека,  в следствие на бурното море е запушено с пясък. Дъждът там вали от снощи и реката е разлята, така че е наводнила шосето.

„За момента няма опасност. Звънят ми хора, които питат дали може дойдат в Синеморец и моя отговор е утвърдителен все още. За радост нямаме спешно болни или хора на хемодиализа. Надяваме се един по-силен приток от реката да отпуши пясъка“, коментира кмета на града  Костадин Диков. По негови думи местните жители не са притеснени на този етап. „Дълго време се молехме за дъжд, защото сушата е голяма, така че притеснения няма“, категоричен е той. Ако до утре обаче не се случи реката сама да си проправи път към морето със сигурност кметът ще поиска помощ от военните. Преди време бе необходима тяхната намеса, за да се прочисти устието и реката да започне да се влива по нормален път в морето.

„Това, което в момента се случва е битка на двете стихии – реката срещу морето“, обяснява кмета и се надява природата само да се справи.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мазутени петна се появиха в морето край Синеморец
Търси се концесионер за „Малък плаж – Лозенец“
В Царево отбелязаха Деня на Тракия при мерки за сигурност
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.