Приморско
Във ВМРО притеснени от предизборен натиск заради пожара в Ясна поляна
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Във ВМРО са притеснени от предизборен натиск след случая с пожар на фургон, собственост на кандидата им за кмет в село Ясна поляна.

Случаят е от вечерта на 1 октомври. Тогава в 22:50 часа в Районно управление – Приморско е получен сигнал за горящ фургон и бали със сено в местността „Край село“ в близост до Ясна поляна, собственост на 37-годишният Михаил Грудов. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

Лидерът на ВМРО-Бургас и кандидат за общински съветник Георги Дракалиев коментира пред наш репортер, че не му се иска да вярва, че пожарът може да е умишлен.

„Много се надявам да е някакъв случаен инцидент, защото иначе противното показва докъде са стигнали нравите в обществото по време на предизборна борба. Затова надявам се бързо да се разнищи случая, за да не остават никакви съмнения. Ако има виновни, то да няма съмнение кои са те. Ако пък е случаен инцидент, това също да стане ясно, за да не пречи на ситуацията в Приморско по изборите. Най-добре ще разберем от полицията, защото всичко останало е субективно“, заяви Дракалиев.

Кандидатът за общински съветник от партията в Приморско Ваня Андонова също коментира случая. Тя обясни, че в момента Грудов все още е в полицията.

„Той все още е в шок от щетите, които са му нанесени – материални и емоционални. Момчето, което излъчва ВМРО е честно и почтено и се ползва с много добро име в обществото. За мен е абсолютно реален кмет на Ясна поляна. Категорично смятам, че не става въпрос за инцидент, защото от полицията коментираха други неща на място, но нека те да дадат повече информация. За нас палежът е абсолютно умишлен“, каза тя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
На косъм от фатален инцидент в Приморско заради изхвърлени газови бутилки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.