Айтос
Васил Едрев: Строгите мерки са задължителни за всеки гражданин
TразмерT

Кметът на Община Айтос Васил Едрев напомни на съгражданите си да спазват мерките за сигурност. Той се обърна към тях с пост във Фейсбук:

Уважаеми граждани на Община Айтос,
Днес забелязвам, че пред банкомати, на кооперативния пазар, в някои от хранителните магазини и в центъра на града има струпвания на хора. Не се спазва основно изискване на противоепидемичните мерки - дистанция и ограничаване на социалните контакти.
Мой дълг е да Ви напомня, че за да бъдат ограничени до минимум опасностите от разпространението на коронавируса бяха издадени строги мерки, които са задължителни за всеки гражданин.
На територията на община Айтос, до второ нареждане, са затворени училища и детски градини и пенсионерски клубове. Има пълна забрана за провеждането на спортни мероприятия на закрито, извънкласни форми и масови мероприятия. Затворени за външни посетители са читалищата и Военния клуб. Не се допускат външни лица в домовете за социални услуги - Защитено жилище - Айтос, Дома за стари хора, Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания.
Затворени до второ нареждане остават кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали. Превозвачите, които изпълняват пътнически превози са задължени да създадат организация за ежедневна дезинфекция на превозните средства - в противен случай ще им бъде отказан достъп до автогарите.
Всички ръководители на институции и фирми, в това число магазини и банки, работещи с клиенти, създадат организация за дезинфекция. Обръщам се към собствениците на банкомати и вендинг автомати да извършват ежедневна дезинфекция.
Издадената от Министерство на здравеопазването на Република България информационна брошура е поставена на обществено достъпно място, за да се информирате за личните мерки за защита от вируса.
В сградата на Общинска администрация е въведен пропускателния режим. В Центъра за услуги и информация, гражданите се обслужват при повишени мерки за сигурност. Извършва се дезинфекция на подове и повърхности четири пъти дневно.
РУ-Айтос стриктно изпълнява задължението да контролира и санкционира тези, които не спазват заповедта на Министъра на здравеопазването.
Най-важни са грижите за Вашето здраве!
При първи симптоми на треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост, незабавно се обърнете към личните лекари, с обаждане по телефона. На спешния телефон 112 има отделна линия за граждански въпроси по горещата тема.
ДА, МЕРКИТЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ И ПРИТЕСНЕНИЯ. ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ГИ РЕШАВАМЕ, ЗАТОВА РАЗЧИТАМЕ НА ВАШЕТО ОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИЗВЪНРЕДНАТА СИТУАЦИЯ!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Васил Едрев: Нека стартираме заедно кампанията „Купи и дари“ във всеки магазин
Кадрови проблем в Айтос, трима напускат болницата
Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.