Сунгурларе
В Сунгурларе ще наблегнат на ремонти
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Община Сунгурларе ще разполага с 13 974 215 лева през 2020-а. Това е макрорамката на бюджета на общината, който бе приет от местния парламент. Капиталовата програма на общината е в размер на малко над 5 милиона и половина лева. През 2019-а тя бе близо 6 300 000 лева. Репортерска проверка на „Черноморски фар“ показва, че една част от посочените по-долу обекти са били в капиталовата програма и през изминалата година.

Общинският план за дейността през 2020-а ще включи ремонт на: пътя Лозица – Огнен – Терзийско, на път село Съединение от квартал „Морава“ до гара „Завет“, на път Съединение от гара „Завет“ до село Ведрово. Ремонтите на четвъртокласната пътна мрежа ще струват над 600 000 лева на общината.

Ще бъдат ремонтирани още и покривът на ОУ „Христо Ботев” в село Лозарево и на улици в Сунгурларе. Почти 180 000 лева пък отиват за ремонти на кметства в населени места, а точно 200 000 лева ще се осигурят за ремонта на детска градина в село Грозден.

Предвидена е реконструкция на водопроводна мрежа на територията на община Сунгурларе в размер на близо 3 милиона и половина лева, изграждане на комбинирана спортна площадка за минифутбол, баскетбол и волейбол в село Славянци за 47 596 лева и рекултивация на общинско депо за битови отпадъци на землище Балабанчево.

Община Сунгурларе е предвидила средства в бюджета за закупуване на различни превозни средства и техника, сред които мини челен товарач, самосвал, трактор, детски съоръжения за село Подвис и село Садово, лек автомобил по програмата „Патронажна грижа”, на компютърна техника и специализиран счетоводен софтуер.

В бюджета се предвижда изготвяне на технически проект за обект стадион и спортна зала към него в Сунгурларе. През топлите дни на годината е заложено организиране на крос кънтри – „Сунгурларска долина”.

От приходната част на бюджета става ясно, че общината ще събере почти милион и половина лева повече от данъци и такси спрямо 2019-а. Разходната част обаче също нараства с толкова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мъж от Манолич е в болница с първа положителна проба за коронавирус
В Сунгурларе търсят доброволци, които да помагат на хора в нужда
В Сунгурларе ще наблегнат на ремонти
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.