Местни избори - 2019
В Сунгурларе: Хатидже Георгиева и д-р Георги Кенов на балотаж
TразмерT

Дона МИТЕВА

В Сунгурларе един срещу друг на втори тур застават Хатидже Георгиева от ДПС и д-р Георги Кенов. Първата има 46.65% или 2877 гласа, а вторият 42%. Далеч назад остават другите двама претенденти за кметския стол  Живко Йорданов от „Възраждане“ с 223 гласа (3.62%) и Диана Гурева с 318 гласа (5.16%).

В Общинския съвет на Сунгурларе най-много съветници ще имат от ДПС, защото те са събрали 2271 гласа или 47.65% от гласувалите. Следват от ПП „ГЕРБ“ с 33.59%. ПП „Атака“, НФСБ  и „Движение заедно за промяна“ в тази община имат под 1%, а малко над него са ВМРО. „БСП Коалиция за България“ е с близо 7%, а ПП „АБВ“ /“Алтернатива за българско възраждане“ са с 5.43%, „Възраждане“ в 3.52%.

Любопитен факт е това, че във всички села, където се избира кмет на кметство в Община Сунгурларе на първи тур всички кметове са избрани. Най-забавен е изборът в село Костен, където кандидатът е само един – Ахмед Христем и за него са гласували 100%.

Везенково има своя избран кмет и това е Катя Асенова от ГЕРБ. Кръстю Янев е избран с 59.02% от гласовете на отишлите до урните  в неделя за кмет на село Вълчин. Кметовете  за следващите четири години на Грозден  и Климаш  са избрани. Първият се казва Цонко Беев  и е от ДПС, а вторият е Бекташ Хюсеинов от ГЕРБ. В Лозарево Димка Чанева от ГЕРБ е новата кметица, а в Манолич Белгин Кадиш от ДПС. Друга дама поема управлението на Подвис и това е Валентина Йорданова. Чани Стойчев е кметът на Прилеп, избран с 83.24 %. А Стефан Димов застава начело на Славянци, негов колега в Съединение е Ахмед Али от ДПС и Митко Димитров в Чубра.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.