Средец
В Средец взимат превантивни мерки срещу коронавируса
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

В Средец ще вземат редица превантивни мерки за недопускането на коронавируса. Това бе решено днес на кризисен щаб, свикан от кмета инж. Иван Жабов. На нея присъстваха управителят на МБАЛ-Средец д-р Цанев, директорите на училищата и детските градини в община Средец, главният експерт по здравеопазване към община Средец, както и главният счетоводител на социалното подпомагане.

По думи на д-р Цанев към момента вече няма опасност за жителите на община Средец да се заразят с грип Б. Кметът инж. Иван Жабов заяви пред вестник „Черноморски фар“, че има достатъчно осигурени места в местната болница за болните от грипа, а освен това са осигурени и предпазни средства като маски и очила.

Превантивните мерки включват дезинфекция на общинските сгради и автобуси, както и на автобусните спирки и всички автомобили на община Средец.

В детските градини има изключително засилен филтър, добави градоначалникът.

В сградата на общината ще работят само фронт-офиса, касите на данъчните и техническата служба. В останалите отдели ще се влиза само при строг режим.

Всички културни и спортни събития на територията на общината в момента са преустановени, като това важи за цялата страна.

С взетите мерки са запознати и пенсионерските клубове в Община Средец, както и кметове и кметските наместници на населени места.

До момента от Средец не са пратени проби за изследване в София за коронавирус, тъй като няма засегнати, които да показват характерните за смъртоносния вирус.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Осветиха пътя за манастира край село Голямо Буково
Контактните лица на медсестрата от Средец са отрицателни за COVID-19
Ремонти по четвъртокласната пътна мрежа ще има в Средец
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.