Средец
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

В Средец вече е сформирана комисия от управителите на болничните заведения, общински съветници и представител на Общината, която да представи какви мерки да се вземат срещу COVID-19. До момента тя е провела вече две срещи.

Дарител е дал 5000 лева за закупуването на предпазни средства и дезинфектанти за служителите на МБАЛ-Средец, Медицинския център и личните лекари. Това заяви пред вестник „Черноморски фар” кметът на Община Средец инж. Иван Жабов. Целта е да се запази здравето и на лекарите, които са на първа линия в борбата срещу смъртоносния вирус, както и да се повиши хигиената в здравните обекти на града.

Болницата в града е готова да отдели 20 места, които да бъдат специално предназначени за хора, които се лекуват от коронавирус. Утре започват ремонтните дейности, за да бъде създадено въпросното отделение.

„Благодаря на всички доктори в Средец за техния професионализъм и това, че към момента процесът функционира нормално. Със създаването на КПП-то в края на града в посока Бургас, нашите съграждани много трудно вече могат да ходят до областния център, за да се лекуват. Ще удовлетворим желанието им да получат качествена медицинска услуга от местните лекари”, каза още градоначалникът.

В лечебните заведения вече ще има строг филтър на пропусквателен режим. За целта ще бъдат поставени стелки с дезинфенктат, които да премахнат микробите от обувките на пациентите.

Кметът на Община Средец благодари и на РЗИ-Бургас и местното РПУ, с които по негови думи си коорднират ефективно и до момента няма сериозни нарушения на лица, които са под карантина.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Осветиха пътя за манастира край село Голямо Буково
Контактните лица на медсестрата от Средец са отрицателни за COVID-19
Ремонти по четвъртокласната пътна мрежа ще има в Средец
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.