Созопол
В Созопол коледната елха ще грейне утре
TразмерT

Светлините на елхата в Созопол ще бъдат запалени утре – 9 декември. Тя е разположена пред амфитеатър „Аполония“ – на площад „Хан Крум”. В 17.00 часа своята музикално-литературна програма ще представят възпитаниците  на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Созополчани ще имат възможността да чуят и Вокална група „Песъчинка“-Бургас.

Заедно с елхата ще грейне и коледната украса на града. Община Созопол е подготвила и заря.

Подобаващо ще бъде посрещнат Дядо Коледа, който ще дойде със Снежанка. Със своите съграждани – малки и големи, ще бъдат кметът на общината Тихомир Янакиев и председателят на Общинския съвет Георги Пинелов.

Тази година жителите на Созопол подеха инициативата с доброволни дарения да бъде обогатена украсата на елхата. Всеки, който желае, може да добавя своята играчка на коледното дърво.

Коледната програма на Община Созопол започва утре – понеделник, в 17.00 часа.

Предколедни фолклорни концерти са подготвили самодейните състави на НЧ”Отец Паисий 1896 г.”-гр.Созопол, НЧ“Ангел Величков 1902“-с.Росен, НЧ“Светлина 1923“-с.Крушевец, НЧ”Димо Николов 1908”-с.Черноморец и НЧ“Напредък 1904“- с.Зидарово.

Организирана е поредица от благотворителни базари. На 16 декември от 17:30 часа във фоайето клуб на ВМК е Благотворителен кулинарен базар на СОСЗР и Клуб „Българка”.

На 17 декември от 16:00 часа във фоайето на киносалона в НЧ“Отец Паисий 1896“-Созопол своя Благотворителен коледен базар ще проведат Сдружението училищно настоятелство към СУ „СВ.св. Кирил и Методий”, настоятелството къв ОДЗ „Здравец“; ДГ“Снежанка“; Неделно уч. -ще към църковно н-во „Св.в.м.Георги“; НСЖ „Света Марина“-Созопол.

До 12 декември продължава благотворителната инициатива на общинските съветници на „БСП за България” „Коледа за всеки”. Събирани ще бъдат пакетирани храни от първа необходимост – олио, брашно, ориз, консерви, както и зимни дрехи, и обувки за всякакви възрасти. Особено за деца на възраст от 3 до 15 г.

„Ние, гражданите на Община Созопол, сме едно голямо семейство. А в семействата всички се подкрепят ! С християнски дух и човеколюбие да стоплим сърцата на хората, изпаднали в беда!”, призовават общинските съветници от „БСП за България”.

За събиране на даренията са обособени два пункта:

Стар град: Всеки ден от 15.30 до 18.00 часа в Българо-гръцко дружество

Нов град: Всеки ден от 15.30 до 18.00 часа в СОСЗР и клуб“ Българка“ в ДНФ

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
Протест затрудни движението в посока Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.