Приморско
В СДС-Приморско се разделиха за балотажа
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

В СДС-Приморско са разделени за това кого да подкрепят на балотажа в неделя – кандидатът на ГЕРБ д-р Димитър Германов, или този на местната коалиция „МИР“ Стоян Василев. Захарина Неделчева, която бе кандидат на СДС за кмет е призовала пред бургаска медия тази неделя хората да подкрепят д-р Димитър Германов. Захарина Неделчева бе заместник-кмет в екипа на д-р Германов, както и дългогодишен ръководител на местната структура на ГЕРБ и позицията й е напълно обяснима.

Потърсихме общинският лидер на СДС в морската община Миглена Барцулева за коментар. Тя обясни, че позицията на партията обаче е друга.

„Това е личната позиция на г-жа Захарина Неделчева. Нашата официална позиция не е тази. Тя не е член на СДС и това го направи зад гърба ни, което е изключително некоректно. Официалната позиция на СДС сме я заявили много преди г-жа Неделчева. Застанахме зад кандидата на МИР Стоян Василев. В момента дори участваме в организираните срещи“, обясни Барцулева.

Тя добави, че това решение е било взето на местно ниво след като два дни са провели разговори с избирателите си.

„Почти всички бяха на мнение, че трябва да подкрепим Василев. Аз дори и да призова някого, избирателят решава в крайна сметка. Призивът на областно и национално ръководство няма значение. Хубаво е, че има споразумение, обаче колко от тях гласуват тук – никой. Хората гласуват тук. Аз съм изразила това становище още в началото, когато се подписа – преди да знаем ще имаме ли кандидат и така нататък. Никой не може в демократична държава да задължава някого да гласува за даден кандидат. Това ще е обида за нашите избиратели“, добави още тя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.