Приморско
В Приморско: Завърши четвъртото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“
TразмерT

Интересът към него расте с всяка година

 

„Черноморски фар“

 

С церемония по награждаване завърши четвъртото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“ в Приморско. В него се впуснаха 352 смели мъже и жени, състезаващи се в категории щафета и ултра. Събитието е първото по рода си състезание в България – участниците минават през уникални природни забележителности и 12 тракийски светилища, преплетени в приключение с общата дистанция, която изминават състезателите е от 140 километра.

Интересът към „Лъвско сърце“ се увеличава с всяко изминало издание. В миналото издание се включиха 264 души. Тази година като самостоятелни състезатели участваха 132 човека, от които 100 финишираха успешно. В щафета участваха 79 отбора, от които финиширалите са 76.

При мъжете победител е Станимир Беломъжев с време от 07:34:50 часа, което е по-кратко време от миналогодишния победител. Втори е Георги Вълчев с време 07:47:29 часа, а третото място е за Вим Щерк от Белгия с време 07:52:28 часа.

Победител при жените е Виктория Данова 09:40:00 часа. В двойната щафета победители са отбор „Велораптор тюлените“, а в тройната щафета най-бърз се оказа отбор „Слабаци“, които опровергаха името си с време 07:05:31 часа.

Най-младия състезател тази година беше 18 годишен. Той също така се оказа и най-бърз сред бегачите. Разстоянието от 21 километра състезателят измина за 1:27 часа.

В седмицата преди състезанието, с подкрепата на Община Приморско, бе организиран триатлонски лагер. Участниците освен тренировки, организираха и почистване на плажа Света Параскева. По време на награждаването кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, благодари на участниците и им пожела следващата година да се видят отново на базовия лагер преди старта.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморци се обединяват в помощ на пострадало от пожар семейство
Към вчерашна дата: 32-а са под карантина в Община Приморско
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.