Несебър
В Община Несебър са готови за първия учебен ден
TразмерT

Кметът Николай Димитров прие ежегодния отчет на директорите на общинските училищата и детските градини, относно проведената за началото на учебната година подготовка. Обсъдени бяха широк спектър от въпроси свързани с организационната, материално-техническата и кадровата обезпеченост за новия сезон.

Дискутирани бяха дейности и мероприятия, предприети във връзка с рехабилитацията или пълното подновяване на училищните сгради. Дневният ред на срещата включваше въпроси, относно осигуреността с учебници, учебни помагала и ЗУД за старта на учебната година; осигуреността за отоплителния есенно-зимен сезон (договори за отопление, доставка на гориво, средства за отопление);осигурени санитарно-хигиенни условия в съответствие с нормативните изисквания; необходимост от мерки за осигуряване безопасността на пътя в районите на детските градини или училищата; освежаване на спортни площадки и площадки по БДП.

Важна тема на разговора бяха мерките за пълния обхват на задължително подлежащите на предучилищно и училищно образование. Обсъдени бяха  механизмите  за задържане на децата в образователните институции и средства, с които да се постигнат набелязаните цели. Внимание бе отделено и на дейностите по оказване на помощ за подрастващите, застрашени от отпадане от  образователните институции и финансирането на маломерните паралелки в училищата.

Плановите ремонти, приключват до началото на учебната година и обучителния процес ще стартира в подновени и освежени помещения и сгради.

Община Несебър е пряко и отговорно ангажирана с качеството на базите на училищата и детските градини на своята територия и ежегодно отделя значителни средства от бюджета си за подобряване на средата, в която децата се учат и развиват.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Училището в Равда отбеляза празниците през май виртуално
Тест за Ковид-19 преминаха служителите в детските градини на Община Несебър
Увеличават се паралелките в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Свети Влас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.