Регион
В областта: 829 ловци са проверени при старта на сезона
TразмерT

Нито един не е бил в нарушение

 

Георги РУСИНОВ

 

829 общо са били проверените ловци при откриването на ловния сезон през уикенда. В двата дни на територията на Областна дирекция на МВР-Бургас бяха извършвани проверки. Униформените не са констатирали нито едно нарушение.

„Всички са били изрядни, като естествено за това сте помогнали и Вие, медиите“, коментираха от бургаската полиция.

Организацията на полицаите бе засилена във връзка с недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. В проверките се включиха и служители на Регионална дирекция по горите – Бургас.

Особено внимание по време на акцията бе обърнато на това: участниците в груповия лов да са екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят; спазване на забраната за употреба на сачми с диаметър над 6 мм при провеждането на групов лов на дива свиня с гладкостенно оръжие; спазване на забраната за носене и употреба на оръжие и боеприпаси при и след употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества; пренасяне на огнестрелното оръжие без поставени в него или в зарядното устройство боеприпаси; пренасяне на огнестрелното оръжие в затворен транспортен куфар; при пренасяне на дългоцевното оръжие в калъф, същото да е със заключващо устройство на спусъка; спазване на забраната за употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити; спазване на забраната за откритото носене на оръжие на обществени места; спазване на забраната за преотстъпване или предоставяне на огнестрелните оръжия и боеприпасите на други лица; безопасното боравене с огнестрелните оръжия и боеприпасите и стрелба само по ясно видима цел; срока на валидност на разрешенията за носене и употреба на огнестрелните оръжия и боеприпасите спазването на мерките за биосигурност и дезинфекция.

От Областна дирекция на МВР-Бургас подчертаха, че това няма да е единична мярка и призовават ловците в областта да се пазят от нарушения, както са го направили и при откриването на сезона. В противен случай при нарушение на някое от гореописаните, ще подлежат на административна глоба.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Детските градини в община Поморие отвориха врати
Изтеглиха изпитния вариант за матурата по БЕЛ
Почина световно известният художник Христо Явашев - Кристо
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.