Бизнес
В кризата Онлайн магазини въртят обороти
TразмерT

„Целият ни екип работи изключително интензивно, за да достави успешно стотиците поръчки в този труден за всички момент.

Сайтът работи и ще продължава да обслужва всички клиенти, част от които са възрастни хора и такива в неравностойно положение.

Молим Ви за разбиране, тъй като е възможно да се допусне грешка при изпълнение на поръчка, или да не успеем да изпълним някоя доставка, за което ще Ви уведомим”. Това написаха на своята страница представителите на магазина за хранителни продукти, който прави зареждане по домовете в Бургас. Принципно тази услуга не е пряко свързана с извънредната ситуация, в която се намира страната и градът ни. Но пък за сметка на това желаещите да се възползват от нея вече са много повече.

В разговор с доставчиците става ясно, че те работят с възможно най-бързите темпове. Както и работят с предпазни средства. В това се убеди наш репортер. Разбира се, в социалните мрежи се появиха и хора, които коментират, че въпросният магазин продава скъпо, както и това, че има объркани поръчки.

Със сигурност истината е някъде по средата, затова и изборът е изцяло в ръцете на потребителите – дали да поръчат онлайн, или да отидат до най-близкия магазин.

„Нe виждaм причинa дa ce cъздaвa някaквa пoтрeбитeлcкa иcтeрия, кoятo дa дoвeдe дa изчeрпвaнe нa oпрeдeлeни cтoки или дo нeoбocнoвaнoтo пoвишaвaнe нa цeнaтa им. Нe e изключeнo нeдoбрocъвecтни търгoвци дa ce oпитaт дa ce възпoлзвaт и дa извлeкaт гoлeми пeчaлби зa cмeткa нa хoрaтa. Нa тoзи eтaп нямa нуждa oт някaквo прeзaпacявaнe. Имaмe увeрeниятa и нa гoлeмитe, и нa пo-мaлкитe търгoвци, чe и cклaдoвитe нaличнocти, и възмoжнocтитe зa дoпълнитeлни дocтaвки ca тaкивa, чe нe ce oчaквa cпeкулa", коментира преди дни председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

 

Някои ресторанти спряха доставки по офиси и домове

 

При обявяването на извънредното положение, множество от ресторантите на територията на Бургас, които бяха принудени да затворят за клиенти, обявиха, че ще разнасят храна по домовете. Но след няколкото дни опити да работят така, част от тях  се отказаха. Просто защото не им излиза сметката. Така се  принудиха и да разпуснат персонала.

Магазини за обувки, които се намират в центъра на Бургас, също са обявили, че преминават на онлайн търговия. Доколко и как точно това се случва, е въпрос на време да се види това.

За онлайн пазаруването на хранителни добавки, козметика и лекарства без рецепта е ясно, че съществува, и то от много време. Сега една част от тях предлагат и доставка до адрес, и то безплатна, при покупка на продукти над определена сума. Прави впечатление, че се правят и пакети, като единият продукт се обявява като подарък. По думи на потребители, споделени в социалните мрежи, цената обаче е такава, че не става дума за бонус, дори и за завишение.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Експерти: Летен туризъм ще има, но с друг облик
Бургаски фирми искат по-ниски наеми от общината
Спряха 20 т зеленчуци, внос от трети страни, заради пестициди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.