Карнобат
В Карнобат вземат всички мерки за предстоящите празници
TразмерT

Дезинфекциране на храмовете в община Карнобат започна. Това потръврди кметът Георги Димитров. „Предприели сме всички мерки включително на Цветница и последващия голям християнски празник Великден служители на реда ще осигуряват нужната дистанция. По селата съм препоръчал съм в храмовете, където няма свещеници да служат ,да не се струпват хора.

При проведените разговори с представителите на различните религии в Карнобат стана ясно, че  в храм „Св.Йоан Богослов“ великопостните богослужения ще се отслужват при спазване на разпоредбите. Това обещаха ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов”, обясни градоначалника.

В Евангелска петдесятна църква в Карнобат на Цветница и Възкресение служби няма да има. Това е потвърдил пред кмета пастор Илия. Неделното училище е прекратено преди месец, посещенията на възрастното население е ограничено още в началото на март. Пасторът е обещал лично да разнесе причастието по домовете на  вярващите.

„Всички противоепидемични мерки са взети. Отделенията в болницата са ремонтирани. Моите притеснения обаче са по-скоро в икономически план – много хора останаха без работа, други се върнаха от чужбина. Започва раздаването на пакетите с храна. А разпределението  на такава помощ е много деликатен и труден процес”, изрази притесненията си кмета Димитров.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Дариха 200 шлема за матурите в Карнобат
Локомотив се запали на гарата в Карнобат
Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.