Камено
В Камено откриха бюст-паметници на Ботев и Левски
TразмерT

В Деня на независимостта в Община Камено осветиха новата камбанария на църквата “Св. великомъченик Георги Победоносец” с тържествена литургия. Отслужен бе и водосвет за здраве.

В центъра на града бяха открити и бюст-паметници на  Васил Левски и Христо Ботев.

Идеята за изграждането на паметниците е на кмета на общината Жельо Вардунски, подкрепена от предприемача и меценат Руси Куртлаков, основен мотор в реализацията. Те са направени с даренията на много фирми и частни лица.

На тържествената церемония по откриването присъстваха и областният управител Вълчо Чолаков, заместникът му Севдалина Турманова, депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Иван Вълков, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев, комисар Неделчо Рачев от ОДМВР-Бургас, Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител за Югоизточен район, общинският съветник от Бургас от СДС Тошко Иванов и други представители на политически формации и обществени организации.

Пред сградата на Общината, където се намира и паметника на Левски, се състоя празничен концерт с участието на съставите от Читалище Просвета 1927, ТА Здравец, ФК Кайлии, клуб по спортни танци „Бургас 75“. Талантливата 13-годишна Аглая Тодорова трогна публиката с изпълнението си на „Хубава си, моя горо“ и „Облаче ли бяло“, а очарователната Жаклина Димитрова с „Вървят ли двама“. Певицата Преслава Минасян изпълни друга вълнуваща сърцата песен - „Ако си дал“. Водещ беше журналистът Веселин Пренеров.

Разтърсващо Дунавско хоро в изпълнение на съставите от местното читалище изкара на площада танцьори от всички възрасти и беше кулминацията на празничната програма.

Паметникът на Васил Левски бе открит тържествено по ритуал от военните моряци към Флотилия морски и спомагателни кораби към ВМС с началник щаб капитан първи ранг Велико Великов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спират концесията за пясък от "Каята" до Винарско и Вратица
АПИ се похвали със завършеното околовръстно на Камено
Жельо Вардунски: Околовръстното на Камено вече е факт!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.