Карнобат
В Екзарх Антимово недоволни – носят им липа вместо дърва за огрев
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Жители на карнобатското село Екзарх Антимово сигнализираха до редакцията ни, че са останали крайно разочаровани от горското стопанство. Вместо дърва за огрев, те разбрали, че ще получат липа.

„Внесохме парите за дървата в края на април, цялото село. Те цяло лято стояха тези пари не знам къде. И какво стана? Започнаха да носят на околните села дърва и ние научихме, че те не са дърва за огрев, а е липа. Всички хора в Екзарх Антимово тогава се вдигнахме, запознахме кмета с проблема, той пък запозна карнобатския кмет. Тогава пък се разсърдиха от Горското и ни върнаха парите“, обясни жител на селото пред наш репортер.

Хората се чудят какво ще правят сега. Доста от тях са с малки внуци и се подготвят за зимата.

„Може ли така да се държат с хората? Сега цялото село е без дърва за зимата. Не знам с каква цел го правят това. Дървата пък като се купуват от града, хората ги купуват на тон, лъжат ги с тонажите, дървата зелени, мокри. Разбрахме и от работниците, когато дойдоха камионите, че ще ни карат липа“, жалват се още от Екзарх Антимово.

На последно място държат да отбележат, че вината не е в кмета на селото. Той самият имал поръчани 20 кубика, които е отказал.

Това не е първият проблем, който хора от селото имат с купуването на дърва. Преди време отново бяха сигнализирали до „Черноморски фар“, че имаха забавяне с доставката. След публикацията ни обаче от горското реагираха и дърва на хората бяха доставени.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат започна дарителска кампания за бъдещето отделение за пациенти с „коронавирус“
Превръщат старото „Родилно“ в Карнобат в място за пациенти със съмнение за „коронавирус“
Жената от Карнобат с коронавирус е пред изписване от болницата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.