Бизнес
Турция спира достъпа на чужди граждани с коли и автобуси
TразмерT

По информация на турските гранични власти от 00:00 ч. на 19.03.2020 г. за влизане в Турция няма да се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Ще се пропускат само турски граждани.

Също ще се пропускат и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на "ГКПП Лесово". Към момента на тези два пункта трафикът е изключително интензивен на изход за камиони.

По информация от МВнР, Турция прилага набор от мерки по отношение на международните шофьори на камиони. Посочените мерки предвиждат на шофьори - граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг, Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия. Шофьори - граждани на трети страни, които са били в една от горепосочените държави през последните 14 дни, биват поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и съответна медицинска проверка, която да потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите биват допускани на турска територия.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Експерти: Летен туризъм ще има, но с друг облик
Бургаски фирми искат по-ниски наеми от общината
Спряха 20 т зеленчуци, внос от трети страни, заради пестициди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.