Регион
Цветанов ефир:Няма да правя партия
TразмерT

Оценките на премиера са негово право и ще ги оставя без коментар. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Не смятам, че е редно да казвам нещо лошо за Борисов. Може би това е само негово право. Това заяви в ефира на bTV Цветан Цветанов, който депозира оставката си от всички постове пред лидера на ГЕРБ.

"Смятам, че след като 18 години си бил с един човек, по-добре да запазиш хладнокръвие, да си спокоен и уверен в това, за което си взел решение", добави той.

Водещата заяви на Цветанов, че той е на 2 метра от нея и тя вижда очите му, които са пълни със сълзи, на което той отговори: "Това е съвсем нормално, аз съм чувствителен човек и взимам решенията си съвсем осъзнато. Нищо от казаното от премиера, не ме нарани, защото може би това е нещо, което не съм виждал през всичките тези години. Това е неговото поведение, неговата оценка. Мисля, че хората ще дадат оценка – не аз, не той."

"Искам да кажа, че се гордея, че познавам Веско Маринов. С него се чухме снощи, пътува за поредните покани, които има. Бил на 70-годишнина на един човек, чиито синове са го поканили на участие. Всеки има своите приятели – било то певци, лекари и хора с различни професии. В това няма нищо лошо", добави Цветанов.

На въпрос дали Веселин Маринов е разочарован от думите на премиера, гостът отвърна: "Не, и той е много чувствителен човек и ранима душа, но той, ако не е с тези си качества, нямаше да е Веско Маринов. На наши мероприятия са идвали и Мария Илиева, Криско, Любо... Това са хора, за които са били желанията на хората".

"Решението за оставката го взех, след като разсъждавах 40 дни. В понеделник вечер със съпругата ми, когато легнаха децата, говорихме по темата до 2 ч. през нощта. Тя каза: "Каквото и решение да вземеш, ще те подкрепя".

На другия ден във вторник проведохме 3 часа и половина разговор с Бойко Борисов. Не си повишихме тон. Смятам, че и сега в студиото не бива да говориш негативно и лошо за човека, с когото си работил 18 години. Присъщо е на българина, след като сте работили или били заедно, при поява на различно мнение и раздяла, тогава всеки започва да говори какви ли не небивалици", разказа още Цветанов.
 

Третият вариант на Борисов бе да остана в партията и да работя в нея, но да нямам никакви контакти и изяви по какъвто и да е повод. Това редно и нормално ли е за човек, 13 години работил за структурирането на ГЕРБ? Казах, че вариантите са само два – или работим в това, което е било досега, за да гарантираме успеха на изборите, или си тръгвам. Усещах недоверие, което е съществувало досега. По-добре да приемеш една стъпка и да вървиш напред", добави той.
омолен да коментира думите на Борисов, че ролята му в партията е силно преувеличена, Цветанов заяви: "Много пъти са казани реплики от Борисов. Не съм човек, който ще сложи личното пред националното и партийното, не съм човек със силно его, което да бъде наранено. Аз също имам права и мога да говоря това, което сметна за необходимо. Лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни или ще бъдат такива".

След обявяването на оставката, с благодарност за съвместната работа се обадили Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ), Веселин Марешки („Воля”), Мустафа Карадайъ (ДПС) и хора от БСП. Вече имал и 3-4 предложения за работа: „Хората имат чувствителност към несправедливостта”.
Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания, защото съм участвал в нейното създаване, може би ролята ми не е била чак толкова голяма – каквото е оценката на премиера (…) Имам политическо предложение на една партия да отида при тях, дойде от самия председател: „Да знаеш, ако искаш, заповядай”, разказа Цветанов.

Той коментира и темата с новия си апартамент, който отприщи имотните скандали във властта и, в крайна сметка, доведе до обрата в политическата му кариера. „Аз съм с най-скъпата цена (в сградата – б.р.), тя не е под 1100 евро”, разказа Цветанов, като уточни, че в момента няма друга собственост с жена си, познава сем. Мирянови от няколко месеца преди сделката с фирмата им и не е прокарвал законодателство в помощ на „Артекс”.

Адвокатите на фирмата и нотариуси пък предложили схемата, при която бившият служител на ГЕРБ Симеон Велков придобил старите апартаменти на Цветанови. Бившият Втори в партията подчерта, че Велков също е продал единственото си жилище и не отговарят на истината твърденията, че продажбата е била фиктивна.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Проф. Кантарджиев обяви кога ще е пикът на коронавируса у нас
Какво ще бъде времето в неделя?
COVID-19 взе още една жертва у нас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.