Спорт
Цанко Цанков не се е отказал да атакува новия рекорд, въпреки извънредното положение
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Плувецът Цанко Цанков не се е отказал да атакува новия рекорд. Както стана ясно той ще се опита да плува в продължение на 12 часа без прекъсване. Това по програма трябва да се случи на 4 юли в басейна на „Парк Арена ОЗК”. Към момента бургазлията тренира в родния град, тъй като в София, където трябваше да прочете подготовката му, всички басейни са затворени. Подобна е и ситуацията в Бургас, но 33-годишният плувец заяви пред вестник „Черноморски фар”, че провежда тук тренировки на суша.

„Засега всичко остава по план. Да се надяваме, че до 4 юли всичко ще бъде наред и няма да се наложи да отлагаме събитието”, каза още Цанков.

Името на Цанко нашумя през юли 2019 година, когато той успя да преплува целия бургаски залив (46,8 км). С постижението си  Цанков се превърна и в човекът, извършил най-дългото плуване в акваторията на цялото Черно море.

По този повод бе награден с най-високото държавно отличие за принос в развитието на спорта - Почетния знак на Министерството на младежта и спорта. Връчва му го лично г-н Красен Кралев - министър на ММС.

Според предварителните очаквания на 4 юли в „Парк Арена ОЗК” трябва да присъства и легендата ни в плуването Петър Стойчев, който да окаже подкрепа на своя приятел Цанко Цанков. Идеята на бургаският плувец е докато той плува, заедно с него в другите коридори на басейна това да правят и деца от месните плувни клубове, които да се сменят под формата на щафета. Докато се опитва да атакува новия рекорд Цанков ще приема единствено изотонични напитки, които ще му бъдат подавани със стик, за да не спира той своето плуване.

Входът на събитието ще е безплатен, а стартът на „Повелителя на Черно море”, каквото е прозвището на Цанко, се очаква да бъде даден около 07:30 часа.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Добрите новини от efbet
Обявиха волейболния Нефтохимик за служебен шампион!
Удължиха принудителната почивка в Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.