Местни избори - 2019
Трима влизат в битката за Айтос
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Трима са кандидатите за кметове в Айтос за местния вот. ГЕРБ издигат за трети мандат Васил Едрев, който е един от успешните кметове на партията в областта. БСП „За България“ изкарват на бойното поле Пламен Чолаков. И той като Едрев е бивш полицай и началник Районно управление – Руен. Третият кандидат също е интересен. ДПС извадиха асото от ръкава си и кандидатираха бившият кмет на града Ивелин Йорданов. Очертава се битката за Айтос да е оспорвана, както е по традиция.

Станаха ясни и партиите, които регистрираха листи за Общинския съвет. „Атака“ регистрират листа от седем души с лидер Радко Радев. Следват „Воля“ с листа от 22 души. На челната позиция е айтоския бизнесмен Георги Янев. В листата има и други интересни местни имена, които са предимно от малкия и среден бизнес. ВМРО вадят листа от 18 души, с водач Галина Димитрова, която оглавява местната структура. АБВ регистрират един кандидат – Нина Маринова. НДПС са с листа от 12 души. Водач е Рамадан Нуретин. С един кандидат също е и „Движение за радикална промяна българската пролет“ – Диан Тодоров.

ГЕРБ са регистрирали листа от 29 души. Първи в нея е досегашният председател на Общински съвет – Айтос Красимир Енчев. Други интересни имена в листата са баскетболната легенда Дечо Коешинов, треньорът на „Вихър Айтос“ Милен Минчев, който и сега е общински съветник. Присъстват още учители, адвокати, хора от бизнеса.

ДПС са с листа от 21 души. Водач е местния лидер Ружди Хасан, кандидатът за кмет Ивелин Йорданов е втори. БСП „За България“ също е с листа от 29 души. Водач е Милена Куртова-Радева, втори е кандидатът за кмет Пламен Чолаков. Изненадата може би е третата позиция. Тя е за младия учител Атанас Маринов.

Движение „Заедно за промяна“ е регистрирало листа от 5 души, с водач Кирил Стоянов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.