Спорт
Треньорът на Еди Назарян: Той направи подвиг, очаквам да спечели златото
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Истински фурор направи с представянето си до момента на Европейското първенство по борба в Италия Едмонд Назарян. Още в дебюта си при мъжете борецът от клуб „Бургас“ успя да се класира за финала в категория до 55 кг класически стил. По пътя към златото Еди се справи с норвежеца Сноре Харсем Лунд, а после надви и представителя на домакините Джовани Френи, за да стигне до полуфинален двубой с фаворита Елданиз Азизли от Азербайджан. Азизли е световен и европейски шампион от 2018 година, но това не попречи на Назарян-младши да го победи със 7:5, въпреки че азерът поведе с 5:0.

Сега всички са в очакване на финалната среща, която ще се играе днес от 19:00 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ 3. Едмонд ще има за съперник Виталий Кабалоев от Русия. Любопитен факт е, че на първенството в Рим, синът на Армен Назарян е най-младият участник.

Пред вестник „Черноморски фар“ Николай Дачев, треньор и председател в клуб „Бургас“, заяви, че показаното от Еди в Италия е истинско чудо и вярва, че той ще успее да спечели златния медал довечера срещу Кабалоев.

„Сигурен съм, че Едмонд ще спечели златния медал, защото както самият той неведнъж е казвал – винаги се бори за първото място. На полуфинала успя да победи далеч по-класен съперник, в лицето на Азизли, така че напълно възможно е да стане европейски първенец. Каквото и да се случи – Еди направи подвиг, който много хора не очакваха. Няма друг такъв случай в историята на борбата, при който наскоро навършил 18 години състезател да постигне подобен успех още в дебюта си при мъжете. Дори световните медии отразиха това, което той сътвори в Италия“, заяви Дачев и допълни, че благодарение на неговите усилия, както и на тези на кмета на Бургас Димитър Николов, са успели да привлекат в морския град Едмонд Назарян.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Добрите новини от efbet
Обявиха волейболния Нефтохимик за служебен шампион!
Удължиха принудителната почивка в Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.