Созопол
Тихомир Янакиев: Общината ще помага с всички свои сили на футболния отбор
TразмерT

-  Г-н Янакиев, футболният тим на "Созопол" е една от емблемите на града. Ще могат ли да разчитат на Вашата подкрепа, така че да се завърнат по най-бързия начин в професионалния футбол?

-  Да, това определено ще бъде точно така. Аз не случайно го заявих и пред самите футболисти - те ще имат пълната подкрепа на Община Созопол, естествено във възможностите, които имаме. Същевременно ще работим и на други фронтове – привличане на публично- частни партньорства, които да помогнат на футболния отбор, който наистина е емблемата на нашия град. Видно е, че имаме едно доста добро спортно съоръжение – „Арена“ - Созопол, отборът е налице - на първо място във „В“ група, треньорите са страхотни, така че имаме всички предпоставки да атакуваме „Б“ група.

-  При всички случаи базата „Арена“ - Созопол е една от най-добрите в нашия футбол, но мислите ли в перспектива за разширяване на материалната база, така че да бъдат обезпечени всички гарнитури?

-  Базата наистина е една от най-добрите, особено за „В“ група съм сигурен, че е най-добрата. Да, мислим в тази насока. Проблемът е само, че ние в Община Созопол нямаме много голям избор на терени и територии, които да усвоим като спортни терени. С оглед на настоящото финансово състояние на общината, към момента ще се фокусираме към запазването и развитието на настоящата база – комплекса, помощното игрище, основния терен. За разширение на самата база ще мислим малко по-нататък.

-  Казахте „публично-частни партньорства”, има ли интерес към инвестиции във футболния отбор?

-  Към този момент имаме един сериозен партньор в лицето на „Efbet”, който е много стабилен. Водим разговори и с други, така че аз се надявам, че в рамките на месец ще има и други, които ще се присъединят към „клуба на помагащите” на ФК „Созопол“.

-  Обявихте вече целта пред отбора – влизане във Втора лига. Да разбираме ли, че мислите, че за там няма да има никакъв проблем с издръжката на клуба?

-  Аз пак казвам, Общината ще помага с всички свои сили, в рамките на своите възможности естествено. А за да казвам, че целта е „Б“ група, това означава, че съм мислил върху начина на финансиране на отбора в „Б“ група, т.е. да бъде така финансиран, че да няма проблеми.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
Протест затрудни движението в посока Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.