Крими
Свидетел по делото срещу братя Ангелови се оплака от полицейско насилие
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Овчарят Павлин Цолов, който е свидетел по делото срещу братята Димо и Стамен Ангелови, заяви пред съда, че е бил малтретиран психически и физически от маскирани полицаи. Той е бил задържан от униформените във връзка с наркоплантация край село Зидарово, за която се смята, че е на братя Ангелови. Акцията бе проведена в края на август, а съдът наложи мерки за неотклонение „домашен арест“ на Димо и парична гаранция, в размер на 2000 лева, на Стамен. Това решение предизвика протест от страна на Районната прокуратура, която поиска най-тежката мярка за обвиняемите – „задържане под стража“.

„Нямах представа защо съм задържан. Беше ми нанесен побой от двама маскирани полицаи. Казаха ми, че имало някакво поле с марихуана, а аз съм бил един от хората, които имат нещо общо с нея. Отговорих им, че не знам нищо, аз съм просто един овчар“, заяви Цолов пред съдебния състав.

Той допълни, че когато са пристигнали цивилни полицаи, тогава е приключил терорът спрямо него. Павлин Цолов добави и друга любопитна подробност, станала след задържането му. Когато е бил отведен за разпит в Областната дирекция на МВР-Бургас, овчарят сподели, че разследващите органи са се опитали да му втълпят неща, които нямали нищо общо с него.

Цолов коментира и факта, че на 3 септември три пъти е звънял на телефон 112. По негови думи това се е случило, защото същата вечер е прекалил с алкохола.

„Не знам защо с пияния си мозък съм звънял на 112. Дойдоха полицаи и аз, за да обясня действията си, им казах неща, които не са верни. Димо не ме е заплашвал с убийство, никой не е отправял заплахи към мен“, категоричен бе свидетелят.

По този начин той се отметна от първоначалните показания, които е дал. Но допълни, че заедно с него, са били задържани и още трима души, които също са били малтретирани от полицаите.

Прокурор Попова разкри, че самият Цолов е поискал защита, притеснявайки се за живота, а освен това е изразил и недоверие спрямо полицията в Созопол, смятайки, че братя Ангелови имат връзки с тях. Освен това друг от свидетелите – Христо Атанасов, е бил заплашван от Димо Ангелов, че ще бие него, жена му и децата му, както и че ще бутне колибата им. Димо казал и на другия свидетел Никола Иванов да не споделя, че е видял камера в района с наркоплантацията, а в замяна е получил колчета и дърва за огрев.

Според прокурор Попова двамата могат да се укрият или да попречат на разследването. Тя добави и факта, че Димо вече е бил осъждан в миналото, макар и към момента да е реабилитиран.

Адвокат Петър Димитров, защитаващ Димо Ангелов, заяви, че свидетелите са лесноманипулируеми, защото са овчари и кравари. Освен това клиентът му не е земеделски производител, за да се захване с подобна дейност, изграждайки наркоплантация от коноп, с площ 2,6 дка. Димитров изтъкна и факта, че Ангелов е могъл да се укрие, но не го е сторил.

Защитата на бившия футболист Стамен Ангелов – Веселина Василева, също поиска протестът на Районна прокуратура – Бургас да не бъде уважен. Тя припомни чистото съдебно минало на своя клиент, както и това, че той има малолетно дете и трябва да се грижи за него.

От своя страна Димо Ангелов поиска мярката му да бъде изменена в парична гаранция, докато Стамен пожела наложената в момента гаранция от 2000 лева, да не бъде отменена. И двамата бяха категорични, че няма да пречат на делото, а в същото време ще работят, за да могат да се грижат за семействата си.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Разбиха нарколаборатория в средецко село
Делото за убийството на Мастара приключи с оправдателни присъди
Пияни зад волана масово се разминават с условни присъди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.