Средец
Средец ще отбележи 60 години от обявяването му за град
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

На 6 февруари Средец ще отбележи 60 години от обявяването си за град. По този повод утре ще има тържествена сесия в общинския съвет. На нея ще бъдат отличени най-заслужилите жители през тези шест десетилетия. На тях ще бъдат връчени почетни значки, грамоти и плакети. Със заповед на кмета инж. Иван Жабов посмъртно ще бъде награден и Красимир Узунов, който през 2000 година създаде първата в България частна информационна агенция „Фокус”. Узунов почина внезапно на 25 февруари 2019 година.

„Той ще бъде отличен посмъртно, защото приживе благодарение на неговото съдействие, успяхме да си върнем военния клуб от държавата. Това е първият такъв клуб, който Министерството на отбраната дава безвъзмездно на която и да е българска община”, каза пред вестник „Черноморски фар” инж. Жабов.

Градоначалникът на Средец ще поведе два патриотични похода, които са във връзка с 60-годишнината. Единият е на 3 март до Шипка, а другият е на 2 юни до връх Околчица. В тях ще се включат и отличени местни спортисти, деца, които са донесли награди на Средец, както и видни общественици.

Жабов допълни, че през 2020-та ще има още празнични инициативи, които ще са организирани по случай кръглата годишнина.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
Община Средец: Местните данъци и такси се плащат само в кметствата на селата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.