Любопитно
Спортните лица на Бургас: Трябва да бъдем единни не само по време на криза
TразмерT

75 представители на бургаски спортни клубове се включиха до момента в кръводарителската акция за УМБАЛ Бургас. Инициативата е организирана от общинската администрация и Постоянната комисия по спорт към Общински съвет- Бургас и стартира преди великденските празници. 

Целта на акцията е да се осигурят нужните количества за кръвния център, тъй като доброволци няма, заради епидемията от Covid-19.

В първия етап от кампанията сред доброволците бе и Николай Дачев. Основателят и треньор на Клуб по борба „Бургас” заяви пред вестник „Черноморски фар”, че обществото не трябва да е безразлично към подобни каузи, особено когато се касае за здравословен проблем.

„Разбрах за инициативата и реших да се включа, за да помогна и аз. Има кауза, която трябва да изпълним до успешния й край и вярвам, че това ще стане. Това се отнася не само сега, във времена на пандемия. Апелът ми е всеки, който може, да помогне също за осигуряването на кръв за УМБАЛ - Бургас”, каза още Николай Дачев.

Във втората "вълна" от кръводарители сред включилите се бе и Костадин Джамбазов. Директорът на школата на футболния „Нефтохимик” сподели, че за първи път дарява кръв, но обеща, че ще прави това редовно занапред. Сега го е мотивирал факта, че в тази трудна ситуация много хора се нуждаят от преливане на кръв и затова е решил да участва в предизвикателството на Община Бургас, която призова спортните личности в града да вземат активно участие в кампанията.

„Надявам се, че ще успеем да спасим много човешки животи. Не го правим от някаква показност, а от чисто хуманна гледна точка”, заяви Джамбазов пред вестник „Черноморски фар”.

И той, подобно на Николай Дачев, апелира колкото се може повече бургазлии да дарят кръв за банките на УМБАЛ - Бургас.

„Когато на човек не му е на главата, той не си дава сметка за някои неща. Но сега наистина каузата е важна и трябва да бъдем по-единни. Надявам се, че тази пандемия ще успее да ни обедини и да ни направи по-човечни. Трябва да си помагаме и не само в извънредни положения, а при всякакви трудности, защото покрай това забързано ежедневие забравихме за човешкото отношение”, добави Джамбазов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Скромно начало бележи почитта към светите братя в Бургас
Очаква ни слънчев ден с леки превалявания
Абитуриентка сбъдна мечтата си във време на пандемия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.