Созопол
Созополски родители искат целодневно обучение в подготвителните групи
TразмерT

Родители от община Созопол са направили подписка до кмета на Тихомир Янакиев, чрез която настояват да се осигури целодневно обучение на децата от предучилищна възраст.

Подписали са се около 140 родители от Созопол и село Равадиново, а тя е с копия до инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието и до областния управител Вълчо Чолаков.

Инж. Илиева потвърди, че има подобно искане, но всичко е в полето на общинската администрация.

Проблемът с липсата на целодневно обучение на децата от предучилищна възраст е от години и неведнъж той е поставян за разрешаване пред предходното управление, припомнят от Созопол.

Родителите настояват за разкриване на подготвителни групи към детските градини, защото  полудневното обучение, което се извършва, изисква един от тях да е свободен, за да може да прибере детето на обяд. Затова настояват да бъдат разкрити подготвителни групи с целодневно обучение към детските градини.

Темата за връщането на подготвителните групи в детските градини периодично се появява в публичното пространство в морската община.

Затова сега родителите са обнадеждени, че новият кмет Тихомир Янакиев ще се вслуша в техните искания и ще поправи една дългогодишна несправедливост.

Още повече, че се подготвят промени в Закона за предучилищното и училищното образование, които да направят задължително посещението и на четиригодишните деца в детската градина задължително. В много общини това ще доведе до необходимостта да бъдат изградени нови детски градини.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Община Созопол подобрява пътната инфраструктура в селата
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.