Приморско
Социалната политика ще е приоритет и през новия мандат на Димитър Германов
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

„Социалната политика ще е на първо място. За мен и моя екип хората винаги са били и ще бъдат най-важното. Ще продължим да работим усърдно с детските градини, училищата, възрастните хора с всички възможности, които имаме“. Това заяви пред „Черноморски фар“ новоизбраният досегашен кмет на Приморско – д-р Димитър Германов.

Победата той определи като закономерна, а изборите - като емоция.

„В крайна сметка изборите са едно състезание, в което печели този с по-добрите аргументи. Ние си проведохме кампанията коректно и това, което изложихме като аргументи, е свършено от мен и моя екип през предните два мандата. Хората решиха в крайна сметка какво предпочитат. За мен лично убеждението е, че предпочитат тази стабилност и сигурност, която им дадохме ние“, обясни той.

Освен социалната политика, Германов посочи и изпълнението на тежките инфраструктурни проекти като изключително важно.

„Имаме да довършваме най-тежкия от тях – пречиствателната станция, която в момента се строи. Работим и други – кръстовищата, кръговото движение - много важни проекти, които ще променят облика на Приморско, а и на Китен“, каза кметът.

Германов заяви, че се радва изключително много и за победата на колегата му от ГЕРБ в Китен Николай Марков.

„Той е един сериозен млад мъж, който има голям потенциал и се надявам, че с това, което притежава, и с рамото, което ще му ударим, да помогне много за развитието на Китен. Радвам се естествено и за всички колеги, които бяха избрани в Общински съвет преди седмица“, поясни градоначалникът.

Кметът на морската община е категоричен, че сериозни промени в екипа си няма да прави. Това е работещ екип, доказан през годините и няма логика да го променя.

„Да, естествено, нещо ново трябва да има, да се променят някои концепции, но пак казвам, тежки промени няма да има. Важното е, че имаме мнозинство в Общинския съвет от 7 човека. Отделно от това аз съм убеден, че и останалите ще работят с нас, тъй като нашата мисия е Приморско и развитието му. Поне в предния мандат, когато имаше четирима души опозиция, те в 99% от случаите подкрепяха нашите предложения“, завърши той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
На косъм от фатален инцидент в Приморско заради изхвърлени газови бутилки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.