Карнобат
Слух, че ще отнемат децата им, подлуди родители в Карнобат
TразмерT

Дона МИТЕВА

Фалшива, но стряскаща мълва сред живеещите в ромските махали в Карнобат,  че децата им  ще бъдат прибрани от социалните, изпрати голяма част от родителите в училището и детската градина. От разговорите на развълнуваните родители става ясно, че в социалните мрежи са прочели новината за бъдещото отнемане на децата им.

„Получихме сигнал от  СУ „Христо Ботев“ и от детската градина „Яна Лъскова“ около 11.00 часа, че родители от ромски произход искат да си приберат децата у дома. Те обяснявали на учителите, че се страхуват да не им бъдат отнети  наследниците. Веднага се задейства механизма и в дворовете на двете учебни заведения пристигнаха представители на социалните служби и полицията. Всички се опитаха да обяснят на развълнуваните родители, че няма такова нещо. Задействаха се и медиаторите с работа на терен. Ситуацията вече е овладяна, но е факт, че имаше напрежение“, коментира инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието в Бургас. Тя е уведомила веднага и образователното министерство и лично министър Вълчев.

Всички са хвърлили усилия да убедят родителите, че никой няма намерение да им отнема децата, и че ако ги приберат ще им се натрупат неизвинени отсъствия, което би могло да рикошира върху получаването на детски надбавки. Въпреки това, голяма част от ромите, срещу подпис са прибрали децата си удома.

„За мен това е умишлена дезинформация. До колкото съм на ясно, освен всички останали служби и ДАНС е включена в акцията за намиране на злосторника, пуснал този слух. Това е умишлена, организирана престъпна дейност“, категорична е инж. Илиева.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Дариха 200 шлема за матурите в Карнобат
Локомотив се запали на гарата в Карнобат
Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.