Руен
След футбола в Просеник се надяват, че ще възродят и волейбола
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Желанието да възродим нашия футболен тим е, че ние сме селище със спортни традиции, изградени основно във волейбола и футбола. Откакто се помним сме имали футболен отбор. Това разкри пред вестник „Черноморски фар“ Стоян Добрев, кмет на руенското село Просеник.

Стоян Добрев, кмет на село Просеник  Снимка: Борислав Пенков, Архив

По негови думи причината населеното място да остане без свой футболен отбор е била проблем със съблекалните.

„Просто от известно време проблем се оказваше съблекалнята, по-точно тези за гостуващия отбор и съдийската бригада. Бяха осигурени бунгала, но по една или друга причина деца ги бяха начупили. Това беше поводът да прекъснем съществуването на отбора в Просеник“, допълни Добрев.

Кметът каза още, че временно са възстановени въпросните бунгала, благодарение на един от бившите водачи на отбора, който има строителна бригада и със свои средства е помогнал. За в бъдеще всички в селото се надяват, че с помощта на Общината ще бъде изградена и съблекалня, която да отговаря на съвременните изисквания, за да може да съществува техният отбор.

Възроденият тим ще се казва „Просеник“, както е името на селото. Преди време, когато в населеното място е имало два отбора, единият от тях носеше името на каталунския гранд "Барселона", но Добрев е категоричен, че това име няма да се използва. Домакинските си срещи отборът ще играе в Просеник. Поне такова е желанието на местните.

„Искаме да играем на нашия стадион, защото на чужд терен какви домакини ще бъдем с 5 човека публика... Друг е въпросът, че ние разполагаме с много хубав терен. Стадионът ни е с олимпийски размери, навремето имаше пътеки за бягане, отредено място за тласкане на гюле, както и такова за дълъг скок. За съжаление преди години всичко се занемари, но има тенденции да възстановят някои от нещата“, каза още Стоян Добрев. Неговото желание е в селото да бъде възобновен и волейболът.

„Имаме традиции в спорта, не само във футбола, във волейбола сме побеждавали окръжни и републикански отбори, но за съжаление в момента можем да кажем, че в селото въобще не се играе волейбол. Ще гледаме да възобновим и тази традиция“, сподели кметът на Просеник.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Доброволци помагат на болното от коронавирус семейство в руенското село Добромир
Исмаил Осман: Има паника в село Добромир, пробите още не са потвърдени
Делян Пеевски дари 5000 лева на УМБАЛ-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.