Спорт
Слави Костенски: Баражи трябваше да решат кой да се класира за Втора лига
TразмерT

Новината, че БФС реши да обяви край на аматьорския футбол у нас, продължава да предизвиква полемики. С преждевременното прекратяване на първенствата автоматично от Трета във Втора лига преминаха намиращите се на първо място отбори в съответните регионални дивизии. В югоизточния шампионат лидер преди обяваване на края на футбола в страната заради пандемията бе "Созопол".

Според наставника на "Черноморец 1919" Слави Костенски най-правилно би било ако на Югоизток четирите отбора с амбиции за Втора лига - "Созопол", "Загорец" (Нова Загора), "Марица" (Пловдив) и тимът на "акулите" са играели мачове помежду си, за да определят кой е най-заслужил да се класира за следващия сезон при професионалистите.

„Сглобихме много добър отбор на полусезона, твърдо бяхме решили да атакуваме първото място, въпреки разликата с лидера. Няма как да приемем първият в класирането да влезе автоматично във Втора лига, защото оставаха много двубои до края на сезона. Наясно сме, че те няма как да бъдат изиграни в кратко време и е логично шампионатът да бъде прекратен. Най-честно щеше да е ако се бяха организирали баражи между първите четири тима в класирането“.

Наставникът на „акулите“ добави, че има немалка вероятност клубът да бъде поканен за участие при професионалистите, тъй като няколко отбора от Втора лига обявиха фалит и тяхното място трябва да бъде запълнено.

„Чисто спортно-технически имаме състав за Втора лига. Към момента не се е коментирала темата дали някои футболисти ще напуснат тима. Тяхното желание е да останат в отбора. Чакаме решението на БФС и дали ще ни поканят, а оттам насетне ръководството да прецени дали има финанси за професионалния футбол“, коментира Слави Костенски.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Черноморец още чака поканата за Втора лига
Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.