Средец
Скандали прекратиха сесията на Общински съвет – Средец
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Скандали прекратиха днешното заседание на Общински съвет – Средец. Опозицията в лицето на БСП и СДС атакува жестоко кмета инж. Иван Жабов. Началото бе дадено от видния критик на градоначалника Иван Кичев от БСП. Той попита кмета: „Това тук Община Средец, или Жабов ЕООД?“. Кичев изказа куп обвинения, като сред тях бяха, че заплатите на кметове на населени места в общината, които не са от управляващите биват намалявани и се пречело на тяхната работа. Опозиционерът си позволи да цитира местния бизнесмен Пейо Барсалата, който преди време му споделил, че Жабов бил много зъл човек.

„Оказа се, че познава доста добре. Пригответе се след време да смените лъскавия костюм с карирано облекло“, каза Кичев. Той направи и явни намеци, че при последните местни избори Жабов е спечелил нечестно, като намеси дори част от семейството му, които са били част от това.

След своята 8-минутна тирада общинският съветник от БСП каза, че тяхната група ще напусне заседанието. Веднага след това думата взе и Георги Вълчев от СДС. Бившият футболист попита колегите си: „Така ли ще я караме?“.

„Тук ставаме за смях и за съжаление това ще стигне до медиите и ще ни разбере цяла България“, каза той макар и доста по-кратък и смирен от предишно говорещия Вълчев заяви, че тяхната група ще напусне заседанието.

Последва 15-минутна почивка, за да се реши какво ще се прави. След изтичане на въпросното време председателят на Общински съвет Динко Цъцаров съобщи, че заседанието се прекратява поради липсва на кворум. Предстои да бъде насрочено извънредно такова.

По време на нападките към него инж. Иван Жабов запази хладнокръвие и не отвърна на опозицията. След това пред медии той сподели, че не е изненадан и ще си потърси правата по законен път.

„Техните атаки срещу мен не са спрели, затова не съм изненадан. Цялата им кампания беше такава. Очаквах, че това ще се случи, даже много закъсняха. Не изпитвам притеснение за предстоящите общински заседания в Средец. Ние ще следваме нашите ангажименти, които сме поели“, обясни той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Раздадоха маски на пенсионери в Средец
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.