Бургас
„Синдикат Охрана“ започва кампания за защита на членовете си от коронавируса
TразмерT

Георги РУСИНОВ

Снимки: Авторът

 

„Синдикат Охрана“ започва кампания за закупуване на предпазни средства срещу коронавируса за служителите от Главна дирекция „Охрана“, членове на синдиката, които са около половината от дирекцията. Това са маски, дезинфектанти, ръкавици и други. Кампанията стартира от днес и вече има първите си постъпления. Лично 100 лева дари собственикът на фирма „Красико Спорт“ Красимир Киров. Именно неговата компания ще шие защитните средства за членовете на синдиката.

Пред репортер на „Черноморски фар“ Киров обясни, че ситуацията в момента е много динамична и това е наложило бързото преустройство на продукцията им. Ако доскоро шиеха спортни екипи, то заради забранта за какъвто и да е спорт, шивачките вече шият маски като се съобразяват с нуждата на пазара.

„Според нас ние правим правилния вид – трислойни от нетъкан текстил. Тези, които са от плат ги водят за многократна употреба, но аз не смятам, че това е правилната маска. Община Бургас взима от нашата продукция за болници, фирми. Поръчките ни са пет пъти повече от това, кето можем да произвждаме навреме и изпадаме в неловка ситуация да се караме с клиентите си – на кого да дадем и как да дадем. Много странна ситуация“, коментира Киров.

Иначе със „Синдикат Охрана“ те имат дългогодишна традиция. Изработвали са им знамена, фланелки, транспаранти и други продукти.

„В един момент нямаше как да не откликнем на желанието на председателя Петко Чалъков да им произведем маски на по-нормални цени при поръчка над хиляда бройки. Един вид извършваме и малко социална дейност, колкото да си покрием нашите разходи“, поясни Киров.

Собственикът на фирмата обяснява, че гледа приоритетни да са поръчките за всички служители на първа линия в борбата с коронавируса.

„Дарението ми от 100 лева не е голямо, но ги давам от сърце, за да стартира кампанията успешно. Надявам се сега хората да видят, че е важно да си част от синдикат. Когато няма проблеми си казваме защо ни е да сме членове, но когато са такива времена като сега, питаме защо не получаваме помощ, а синдикатите правят точно това“, обясни още той.

Председателят на УС на „Синдикат Охрана“ Петко Чалъков също дари 100 лева лични средства. Пред наш репортер той разкри, че кампанията има и за цел да подпомогне лечението на болен техен колега.

„Благодарение на изключителния професионализъм и неуморния труд на работещите в тази фирма, ние ще успеем да снабдим нашите членове и техните семейства с така необходимите лични предпазни средства“, каза той.

Чалъков и колежката му от бургаската съдебна охрана и заместник-председател на синдиката Кремена Ангелова подариха благодарствена грамота на Красимир Киров.

 

Набирателна сметка за дарения на „Синдикат Охрана“ в Банка ДСК

IBAN: BG61STSA93000026748003

BIC: STSABGSF

Вид валута: BGN

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Димитър Николов: Продължаваме да изследваме рисковите групи
Започна раздаването на хранителни пакети
Бургазлия в столицата е с коронавирус
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.