Спорт
Силно представяне за бургаските борци на Държавното за кадети
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Силно представяне записаха бургаските борци на Държавния личен шампионат за кадети. Турнирът се проведе в зала „Бойчо Брънзов“ в комплекс „Зорница“. Организатор бе клуб по борба „Бургас“. Едноименният тим успя да спечели 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали в класическата борба. Айредин Хюсеин триумфира в категория до 55 кг, докато Радослав Димитров стана първи в категория до 65 кг. Той бе определен и за най-резултатен състезател. Сребърните отличия са за Антон Господинов и Антон Георгиев, съответно в категориите до 42 кг и до 125 кг. Бронзовият медал бе завоюван от Николай Николов в категория до 110 кг, а с пето място се отчете Борислав Митев.

И в борбите свободен стил тимът на "Бургас" имаше медалист. Антъни Боядижев стана втори в категория до 48 кг. На пето място пък при при 55-килограмовите завърши Селяхадин Селяхадин.

Председателят на клуба Николай Дачев определи представянето на борците като отлично.

Отборът на "Бургас"

Другият бургаски представител, който взе участие на Държавното за кадети, бе отборът на „Черноморец“. Те също се представиха много добре, като Мартин Димитров и Ивайло Иванов спечелиха златени медали, а с бронз се окичи Петър Шулеков. Треньорското ръководство, в лицето на Златомир Стоянов и Мануил Русев, са доволни от показаното от техните състезатели в зала „Бойчо Брънзов“.

Медалистите на "Черноморец"  Ивайло Иванов, Петър Шулеков и Мартин Димитров (отляво надясно) Снимка: Лилия Иванова

В свободната борба отборът на "Черноморец" отново имаше поводи за радост, допълвайки към колекцията си три медала. Златото бе извоювано от Ерхан Адем в категория до 55 кг. Освен това той получи и купа за най-резултатен състезател. Със сребърно отличие завърши шампионата Костадин Иванов в категория до 65 кг, а в същата категория бронз спечели Ерол Шукри. 

На финалите при класиците се очакваше да присъства и легендата Армен Назарян. Той обаче не успя да дойде в Бургас, заради неотложни ангажименти с националния ни отбор при мъжете, който утре започва участието си на Европейското първенство в Рим. Назарян е наставник на тима ни по класическа борба.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Николай Желязков: Федерацията по волейбол взе най-правилното решение
Добрите новини от efbet
Обявиха волейболния Нефтохимик за служебен шампион!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.