Спорт
Сигнали за финансови злоупотреби в спорта заливат Общината
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Сигнали за финансови злоупотреби в спорта заливат община Бургас. Това заяви на редовната Комисия по спорт общинският съветник Антон Коджабашев. Легендарният бивш щангист поиска да бъдат предоставени отчетите на пет клуба от града, за да се види за какво са похарчили те парите си през 2018 година.

Оплакванията до него идвали постоянно, предимно от хора в спортните среди. Те му посочили и конкретни два клуба (единият в плуването, другият в борбата), за които имали информация относно разпределянето на парите там.

„За да се избегнат всякакви такива негативни слухове – ще искам да бъдат представени доклади, с информацията за финансовите отчети на тези два клуба, както и на още три произволни. Не обвиняваме никого, просто искаме истината да излезе наяве, за да не витаят в пространството разни подобни приказки“, каза още Коджабашев.

Той допълни, че отпуснатите от общината средства трябва да достигнат максимално до спортистите на Бургас. Коджабашев даде пример как в миналото са били дадени 1500 лева за момиче в плуването, а накрая нейният треньор отишъл до банката да ги изтегли, като не се знае за какво по-точно е използвал сумата той.

Освен това общинският съветник припомни и друг подобен случай. Преди време друга бургаска легенда в щангите е взела в своя клуб 31 деца от Русе, като ги е вкарала в списъка, само за да вземе огромна сума пари.

„Това е недопустимо. Едни бургаски пари щяха да отидат при двама треньори. Добре, че тогава успяхме да реагираме и да не се стигне до подобна ситуация“, каза още Коджабашев.

Финансовите отчети на петте клуба трябва да бъдат представени до следващото заседание на Комисията по спорт.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Созопол започва подготовка за Втора лига с осем контроли
Намалиха за два месеца парите на бургаските клубове
Падна забраната за спортуване на закрито
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.